(?)

 (?)

20 maart 2014
het is nu alweer bijna twee jaar geleden dat het allemaal begon: lang geleden en toch kan ik het me voor de geest halen alsof het gisteren was. Maandag weer de driemaandelijkse controle. We verwachten geen rare dingen, want het gaat erg goed met Lars. Zowel lichamelijk als geestelijk is hij gegroeid en hij lijkt geen vervelende consequenties aan de behandeling te hebben overgehouden. Over enkele weken is de Samenloop voor Hoop, en de vorige Samenloop (2 jaar geleden), was enorm emotioneel. Lars en ook Nils doen weer mee en lopen mee met Team Beat!

16:09, 25 mrt 2013

Maandag 25 maart 2013

Bijna een jaar geleden begon ik deze blog, om mijn emoties van me af te kunnen schrijven en ondertussen iedereen op de hoogte te houden van het wel en wee van de ziekte van Lars. Ook wat het met ons gezin deed, hoe het eraan toeging in het ziekenhuis en thuis, wat je allemaal meemaakt en de achtbaan van emoties waar je doorheen wordt gesleurd. Als ik het teruglees, zie en voel ik weer de emoties, de onmacht, het ongeduld en het overgeleverd zijn aan anderen. Ook lees ik over plezier, geluksmomentjes en veel lol. En over hoe ziek Lars soms was, zó ziek dat hij niets kon zeggen, alleen zijn hand opsteken. Of over het saampjes naar tv kijken; we hebben wat afleveringen van Ultimate Survival gezien, met Bear Grylls, die insecten opat omdat daar veel proteïne inzat, of zich warm hield met een net gescalpeerd berenvel. Heerlijk om te kijken, samen met je zoon, etend (als het meezat) uit een grote zak verse popcorn, waardoor alle verpleegkundigen al snuivend de kamer binnenkwamen: "Wat ruikt het hier lekker!" Kortom, we hebben een zeer bewogen jaar achter de rug. We beseffen donders goed dat een normaal gezinsleven een kostbaar goed is.


10:49, 22 feb 2013

Vrijdag 22-2-2013

Vanochtend is Lars weer thuisgekomen na een klein weekje wintersport met school. Hij heeft het leuk gehad, alhoewel hij regelmatig niet lekker was. Maar dat kwam door het snoepen, dacht hij zelf. Lijkt mij een plausibele verklaring.

Ondertussen druppelen de fietsers binnen voor de spinningmarathon bij SFG, en er hebben zich tot  nu toe 2 sponsors voor de hele dag gemeld. Ik hoop dat het aantal fietsers groter wordt, zodat het een drukke, sportieve en leuke dag wordt op 14 april. Hieronder zie je hoe je op kunt geven en meer informatie.

www.fitnessgeldermalsen.nl/nieuws/spinningmarathon-tegen-kanker.html

http://deelnemers.alpe-dhuzes.nl/acties/larsbollen/lars-bollen/


12:08, 18 feb 2013

Maandag 18 februari 2013

De opbrengst van de Kijkavond op de Lokhorstschool was nog hoger! Het was 640 euro ipv 630 euro!

Echt al heel veel. En er waren wat kinderen van groep 6 die ook nog eens individueel geld opgehaald hebben. Dat geld maak ik over via de site. Kijk op www.opgevenisgeenoptie.nl , ga naar "Sponsor hier een team of deelnemer" en zoek team "Lars de overwinnaar".

Ik probeer zoveel mogelijk  mensen te bereiken voor de spinningmarathon op zondag 14 april van 9.30 uur tot17.30 uur. Geef het door! Er zijn mooie prijzen te winnen (o.a. een gasBBQ), er is drinken, voedsel, fruit, goede muziek, spinninginstructeurs en entertainment. Dat wordt dus een hartstikke leuke dag!

DOE MEE!!

www.fitnessgeldermalsen.nl/nieuws/spinningmarathon-tegen-kanker.html

http://deelnemers.alpe-dhuzes.nl/acties/larsbollen/lars-bollen/ 


14:36, 14 feb 2013

Donderdag 14 februari 2013 'Valentijnsdag'

Vanmorgen de opbrengst doorgekregen van de Kijkavond op de Lokhorstschool in Deil. Houd je vast!

In totaal is er voor Team Lars de overwinnaar maar liefst 630 euro opgehaald!!

Geweldig bedankt hiervoor, allemaal. De ouderraad voor de hulp, goede ideeën, invulling en steun, de ouders en kinderen voor het kopen van de heerlijke appelflappen, de drankjes, de chips en de snoepzakjes, de leerkrachten en directie voor hun medewerking, Spar De Haas in Deil voor het leveren en bakken van de appelflappen en iedereen die ik hier vergeten ben te noemen.

Ik ga het geld als donatie overmaken naar team "Lars de overwinnaar". Kijk op

http://deelnemers.alpe-dhuzes.nl/acties/larsbollen/lars-bollen .

 

Geef je op voor de spinningmarathon van SFG; een sportieve prestatie voor beginners en gevorderden

Waar?     SFG, Rijnstraat 33 te Geldermalsen

Wat?       Spinningmarathon; je kunt één, twee of drie uur meefietsen.

Waarom? Om sponsorgeld in te zamelen voor team "Lars de overwinnaar", tbv Alpe d'Huzes 2013.

Hoe?        Schrijf je in via www.fitnessgeldermalsen.nl/nieuws/spinningmarathon-tegen-kanker

Wat?        Er is een loterij waarbij mooie prijzen te winnen zijn, er is drinken, voedsel, fruit, een spinning-               instructeur, lekkere opzwepende muziek en je bent sportief bezig.


15:45, 12 feb 2013

Dinsdag 12 februari 2013

Lars heeft  maandag 4 februari weer controle gehad in het Radboud in Nijmegen; echo's van de hals en van de buik, lichamelijk onderzoek en röntgenfoto van de longen. Tijdens het gesprek met de oncoloog kwam al naar voren dat er niets raars te zien was op de echo's. Gisteren heeft de oncoloog gebeld om door te geven dat alles helemaal in orde is! Toch weer een opluchting! Wéér drie maanden verder verwijderd van kanker.

Ondertussen doe ik m'n uiterste best om acties te organiseren om sponsorgeld voor de Alpe d'Huzes op te halen. Ik heb zeer ruime medewerking gekregen van de Lokhorstschool in Deil, waar Spar De Haas ook appelflappen zal bakken en verkopen tijdens de kijkavond op woensdag 13 februari. (De winst van al het lekkers en het drinken gaat naar het team "Lars de overwinnaar".)

Vanmorgen bij Sport Fitness Geldermalsen (SFG) gesproken over een spinningmarathon, die plaats zal vinden op zondag 14 april van 9.30 uur tot 17.30 uur. Als bedrijf kun je dan een spinningbike sponsoren voor 150 euro per dag. Als fietser schrijf je je in voor één of meerdere uren en daarvoor breng je sponsorgeld binnen. SFG zorgt voor de spinningbikes, de instructeurs, eten en drinken en de loterij! Een ware sponsor!

Tijdens de spinningmarathon zal er regelmatig een loterij gehouden worden, waarbij leuke prijzen gewonnen kunnen worden, die beschikbaar worden gesteld door ondernemers uit Geldermalsen. Uiteraard gaan de inkomsten van de verkochte lootjes naar Alpe d'Huzes team "Lars de overwinnaar"!

Le Mélangeur sponsort kwaliteitsbonbons met daarop het Alpe d'Huzes logo. Deze heerlijke bonbons zullen verkocht worden bij Le Mélangeur én door huis-aan-huis-verkoop door ons.

Kijk op www.opgevenisgeenoptie.nl bij "Lars Bollen" of "Lars de overwinnaar".


18:22, 24 jan 2013

Donderdag 24 januari 2013

Druk bezig om acties te organiseren om sponsorgeld in te zamelen voor de Alpe d'Huzes in juni.

Hopelijk een sponsorloop op de Jan Harmenshof en de Lokhorstschool, een spinning marathon bij Sport en Fitness Geldermalsen (SGF), etenswaren verkopen op momenten dat veel mensen bijeen komen enzovoort.

Het is nog best wel een organisatie, want het gaat ook om veel geld! Het team "Lars de overwinnaar" moet minimaal 10.000 euro als sponsorgeld inbrengen, via de speciale website van de Alpe d'Huzes.

Kijk maar eens op www.opgevenisgeenoptie.nl en als je op de site van Lars, of het team wilt kijken, of een financiële bijdrage wilt doneren, dan ga je naar:

http://deelnemers.alpe-dhuzes.nl/teams/lars-de-overwinnaar

http://deelnemers.alpe-dhuzes.nl/acties/larsbollen/lars-bollen


18:19, 18 jan 2013

Vrijdag 18 januari 2013

We zijn al weer een hele tijd verder en ik kan zeggen dat het goed gaat met ons allemaal; Lars doet het prima op het voortgezet onderwijs en heeft alleen in het begin van het schooljaar wat gymlessen moeten missen. Hij heeft veel donkerder, krullend haar teruggekregen, maar ook dat staat hem goed. De tweede controle is alweer naderbij aan het komen. Op 4 februari mag 'ie weer...

Nils en Emma gaan ook gewoon hun gangetje en dat is een goed teken. De sfeer in ons gezin is normaal, hoogstens doen we meer dingen met ons gezin dan voorheen. En we waren al best close!

Kortom, even die controle weer afwachten (toch weer spannend!) en dan weer vrolijk doorleven. De fietstraining voor de Alpe d'Huzes gaan aanvangen in maart, april.


11:14, 5 nov 2012

Maandag 5 november 2012;

Morgen is het 6 november, dan belt de oncoloog de uitslag door van het onderzoek van afgelopen dinsdag. Er zijn echo's van de buik en van de hals gemaakt, een röntgenfoto van de longen en een bloedonderzoek. Lars raakte in paniek bij het bloedprikken, dat duurde dan ook erg lang. Zelfs ik heb bloed geprikt om hem te laten zien dat het binnen een minuut gebeurd is. Uiteindelijk is het gelukt, een succeservaring. Hopelijk gaat het de volgende keer beter. (Traumaatje?)

Lars mag meefietsen met de Alpe D'Huzes!

Stichting DOE 'N WENS heeft dit gerealiseerd. We gaan in de week van 3 juni naar Frankrijk en op woensdag 5 juni gaan Lars, Nils, Tjeu en grote Niels fietsen, de berg op. Daarmee zamelen ze geld in voor het KWF Kankerbestrijding. Om dat sponsorgeld op te kunnen halen, willen we sponsorlopen op school gaan organiseren, sponsors aanschrijven, vrienden en kennissen om sponsorgeld vragen enzovoort. Dus, wil je het team "LARS OVERWINNAAR!" sponsoren, stort dan je bijdrage op RABO 155471090, t.n.v. MBGJ Bollen, o.v.v. LARS OVERWINNAAR. Al het geld wat wordt opgehaald, komt ten goede aan KWF, om onderzoek te doen naar kanker.

 


14:43, 24 okt 2012

Woensdag 24 oktober 2012

Lars is op kamp met andere (ex)kankerpatienten van 12 tot 17 jaar. Het heet 'Herfstherrie" en het vindt plaats in de Belgische Ardennen. Het gaat goed met hem; hij heeft tot nu toe nog niets gemist op school (behalve wat gymlessen) en zijn cijfers zijn ruim voldoende. Hij moet er wel hard voor werken, maar dat geeft niet. Hij ziet er goed uit en je merkt weinig tot niets aan hem. Dat wil hij ook niet.

Thuis heeft hij vaak last gehad van uitgestelde emotie, en dat uitte zich in het uit bed komen om iets wat gebeurd is in het ziekenhuis te bespreken. Ook dat is goed, want dan komt het eruit. Dat is nu al minder geworden, dus veel heeft hij verwerkt. Hij maakt zich wel wat zorgen over de komende controle van 30 oktober, maar dat is normaal, dat is ook spannend.

Hij mocht een wens doen bij 'Make a Wish',  en hij heeft gewenst dat hij mee mag doen met de komende Alpe d'Huzes. En het mocht!  Nu gaat hij samen met Nils, Tjeu en grote Niels op 5 juni de Alpe d-Huez opfietsen om geld in te zamelen voor het KWF. Ik vind het zo'n mooie wens!

Hij moet daarvoor sponsorgeld inzamelen, wat uiteindelijk ten goede komt aan het KWF. We moeten wat activiteiten gaan verzinnen en uitvoeren om veel geld binnen te halen voor het onderzoek naar kanker. Daarover hoor je nog wel meer.


19:16, 22 aug 2012

22 augustus door lars

 

bedankt iedereen voor de vele steun.

en meeleven, kado's en de duizende berichtjes op de site.

 

hartelijk bedankt!!

 

p.s. het gaat goed met mij.


21:29, 12 aug 2012

Zondag 12 augustus

De vakantie was heerlijk en weer voorbij! Maar alles gaat nog lekker relaxed en dat is fijn. Nog niet de structuur die hoort bij elke dag school, sport, afspraken, huiswerk en werken. Dat komt vanaf 20 augustus, en voor Lars begint het pas 27 augustus. Het gaat behoorlijk goed met hem; hij heeft een hele korte coupe, ziet er niet meer zo bleek uit en gaat qua conditie goed vooruit. Nog zeker niet zoals het hoort bij een 12-jarige jongen, maar dat komt wel. Nu nog een week easy going, en dan met z'n allen aan de bak. Wil nog niet denken aan de controles die gaan komen.


22:59, 7 aug 2012

Dinsdag 7 augustus

Vanuit Toscane; het gaat goed! Met ons en met Lars. Hij mag zwemmen (eindelijk!!) en dat doet hij dan ook bijna de hele dag. We genieten hier van prachtig weer, een hele mooie omgeving, een prachtig compleet huis, goed gezelschap en "het zwembad'.

We eten heerlijk: maken lekkere lunches, gaan uit eten en genieten van echte Italiaanse pizza's. Ook Lars is helemaal op dreef en kan weer ouderwets (vr)eten. Uiteraard horen daar ook Italiaanse ijsjes bij. Kortom; het gaat goed met ons.

Zijn conditie moet nog wel op peil komen, en dat kost tijd. Maar stukje bij beetje komt ook dat wel in orde. Zijn haar lijkt op een gemillimeterd kapsel, dus hij kan zich prima zonder pet vertonen. Groet uit Toscane van De Bolletjes!


14:42, 1 aug 2012

woensdag 1 augustus

De behandeling tegen de kanker is afgerond!

Na 127 dagen is het Non Hodgkin Lymfoom niet meer te zien en mag Lars zijn gewone leven weer gaan oppakken. Elke drie maanden moet Lars naar Nijmegen voor controle, waarna we in spanning op de uitslag zullen wachten. 

Ons leven 'na de kanker' begint met vakantie! We hebben er allemaal heel veel zin in, Lars nog het meeste!

We gaan minder vaak op deze weblog schrijven, maar zo één keer per week moet wel lukken. We bedanken iedereen die meegeleefd heeft; of het nu via de weblog was, of via de post, of mondeling, of via via. Het heeft ons gesterkt om te merken dat er zoveel mensen met ons meeleefden. 

Hartelijke groet van Tjeu, Pieternel, Nils, Emma en natuurlijk Lars! 


14:54, 31 jul 2012

Dinsdag 31 juli

De behandeling zit erop! De lijn is eruit!

Tjeu liet me net weten dat ze de hele ochtend hebben gewacht en rond half een was Lars naar de OK. Nu is de lijn eruit en ligt hij nog op de uitslaapkamer. Hopelijk is alles goed gegaan en voelt Lars zich weer snel de oude.

Vanuit het ziekenhuis. Lars is inmiddels terug op de afdeling en heeft al gegeten en gedronken. Nu nog even plassen en dan mag Lars naar huis.

 


13:50, 30 jul 2012

Maandag 30 juli 2012

Lars en ik zijn vanochtend vroeg naar Nijmegen gereden om de bloedwaarden maar weer eens te laten meten. Eén van de twee lijnen zit verstopt, maar dat maakt niet uit, want zijn bloedwaarden zijn nu goed genoeg. Hij is eindelijk uit de dip!

Dokter Loeffen belde vanmiddag om door te geven dat hij zich morgen om 8.00 uur moet melden bij de dagbehandeling, zodat om 11.15 uur in de Ok de lijn eruit gehaald kan worden. Lars zal dan, als hij zich goed voelt, eind van de middag naar huis mogen.

Wij zullen dan, afhankelijk van hoe hij zich voelt, woensdag of donderdag onderweg naar Toscane gaan. Rustig, met hier en daar een overnachting op een leuke plek. Lars mag pas vanaf zondag weer gaan zwemmen, dus dan heeft hij nog een weekje om te zwemmen.

He he, eindelijk!

We hebben de afgelopen dagen doorgebracht in een prachtig huis aan de Nederlandse kust, en door het fantastische weer was dat alvast een heerlijke vakantie. We mogen dus niet klagen!


11:15, 27 jul 2012

Vrijdag 27 juli

Vanochtend naar Nijmegen geweest voor de bloedwaarden. Weer te laag, wel stijgende maar te laag om de lijn/cvc te kunnen verwijderen. Italië here we not come! Maandag as weer melden voor een nieuwe meting. We gaan er van uit dat Lars dinsdag as toch echt definitief van zijn lijn wordt verlost. We gaan de komende dagen maar genieten van het mooie weer in Nederland.

 


13:48, 24 jul 2012

Dinsdag 24 juli: wat een k..dag!

De bloedwaarden van Lars zijn te laag om hem te mogen opereren. In eerste instantie vond de chirurg dat het wel kon, maar in tweede instantie, na overleg met de oncoloog, toch niet. De kans dat Lars een ontsteking krijgt in de buurt van de wond is te groot. En dan ben je verder van huis, letterlijk en figuurlijk. We hadden ons er zó op verheugd, en zijn dan ook enorm teleurgesteld dat het niet door gaat.

Lars moet vrijdag weer terugkomen, en als zijn bloedwaarden dan omhoog aan het gaan zijn, dan zal Dr. Loeffen proberen om hem ertussen te schuiven, zodat hij dan geopereerd kan worden. We houden er echter sterk rekening mee dat ook vrijdag zijn bloedwaarden nog te laag zijn. Het is gek, maar hij zit wéer in een dip.

Ik heb het net verteld tegen Nils en Emma, en ook zij zijn erg teleurgesteld. Ze begrijpen het wel, maar ze moeten wel even slikken. Net als wij trouwens. Het is gvd klote!

Nu moeten we kijken of we de boekingen die we gemaakt hadden, nog kosteloos kunnen annuleren. Het hotel moeten we in ieder geval betalen. Het is moeilijk om nog te blijven geloven in een fijne vakantie met z'n vijven, ondanks dat we er flink aan toe zijn. Voor Lars zal het nog het moeilijkst zijn, want hij moet het ondergaan, en ook hij had er veel zin in.


22:12, 22 jul 2012

Zondag 22 juli

Er zijn alweer enkele dagen voorbijgegaan sinds het laatste bericht. Maar er valt niet veel te melden: Lars doet het hartstikke goed en onderneemt steeds meer dingen waar hij sterker van wordt. Zoals vrijdagochtend vanuit ons huis naar de Melangeur lopen, in z'n eentje. En hij speelt veel buiten als het weer goed is; trampoline springen, badmintonnen, gewoon spelen en ravotten. Klinkt allemaal heel sprookjesachtig, maar dat is het niet de hele tijd, hoor! Er zijn ook ruzietjes en er wordt ook regelmatig op de bank gehangen. Maar dat mag, alleen niet de hele dag. Het is tenslotte wel vakantie.

Tjeu en ik zijn de buitenboel aan het schilderen; we hebben al aan de achterkant boven alles geschilderd, en beginnen beneden als we daar zin in hebben. De voorkant moet een andere keer gebeuren, want daar hebben we een steiger voor nodig. Maar het begin is er!

Dinsdag gaat Lars een röntgenfoto van zijn longen, een buikecho en het verwijderen van de lijn ondergaan. En een gesprek met Dr. Loeffen. Maar ik ben hoopvol gestemd dat alles goed verloopt, want hij voelt zich goed en hij ziet er goed uit.

Wij zullen dan, als alles goed verloopt, vrijdagochtend vroeg richting Italië rijden, waar we een nacht in een mooi hotel overnachten, vervolgens op zaterdag nog maar 100 km hoeven te rijden naar de camping aan de Adriatische Kust, waar we een mooie stacaravan hebben gehuurd, en na een week rijden we naar Toscane, waar we een huis hebben gehuurd en waar we vrienden van ons zullen ontmoeten. Wij hebben er zin in!


10:47, 19 jul 2012

Donderdag  19 juli

Goed nieuws! De verwijdering van de CVC lijn vindt plaats op dinsdag 24 juli 's middags. Dat betekent dat op die dinsdag de laatste onderzoeken plaatsvinden, het gesprek met de oncoloog én de operatie om de lijn te verwijderen. Hartstikke fijn! En dan zouden we vrijdag op vakantie kunnen vertrekken, als alles meezit.

En dan nu maar hopen dat Lars geen koorts krijgt of iets anders wat roet in het eten gooit.


11:32, 18 jul 2012

Woensdag 18 juli

Lars komt uit de dip. De bloedwaarden stijgen weer en dat is gunstig. Volgende week dinsdag weer naar Nijmegen voor bloedwaarden, longfoto's en een buik echo, dit ter controle. Diezelfde dag hebben we nog een gesprek met de behandelt arts. De CVC of lijn wordt vrijdag 27 juli as. verwijderd. Deze operatie is een dagopname. Vrijdag 27 juli is Lars "helemaal klaar" en kan de vakantie beginnen.

We proberen de operatie nog een aantal dagen naar voren te halen maar vrijdag 27 juli staat in ieder geval.


12:08, 16 jul 2012

Maandag 16 juli

Gisteren hebben we een feestje gevierd ter ere van Nils' verjaardag (25 juli wordt hij 11 jaar) en als Welkom thuis voor Lars. Het was een heel erg gezellig en ouderwets leuk feestje met lekker drinken, lekker eten, goed gezelschap en veel lachen. En buiten, ondanks de enkele buitjes. Veel familie en vrienden waren aanwezig, en daarom was het heel erg leuk. Ook veel kinderen, en die hebben met elkaar gespeeld en gekletst. Ook Lars was in z'n nopjes, en dat was mooi om te zien. Nils heeft gespaard om en PS3 te kopen, dus die is ondertussen besteld en komt morgen binnen. Vanmiddag gaan we naar de bioscoop, ook een echt vakantie uitstapje. Morgen moet Lars weer naar Nijmegen om zijn bloedwaarden te laten controleren; ben benieuwd, want hij lijkt nog niet heel erg in een dip te zitten.


10:40, 11 jul 2012

woensdag 11 juli 2012

Gisteren is Lars met Tjeu naar het ziekenhuis geweest om zijn bloedwaarden te meten. Hij zit bijna in de dip, nog niet helemaal, maar dat duurt niet lang meer. Volgende week dinsdag, 17 juli, gaat Lars weer zijn bloedwaarden laten meten, en de hoop is dan dat hij vet in de dip zit, of er weer uit aan het gaan is. En dan 24 juli moet hij nog een echo en een longfoto. Tjeu heeft bedongen dat dan ook de lijn operatief verwijderd gaat worden, maar we moeten daarvoor nog even een telefoontje afwachten. En nu maar hopen dat het niet vergeten wordt in te plannen, anders ben je nog verder van huis.


18:58, 9 jul 2012

Maandag 9 juli

't Is een redelijk gewone maandag, alleen voor Emma was het een speciale dag vandaag. Ze heeft haar eerste dag op ponykamp bij de Harten Hoeve achter de rug, en ze was heel erg enthousiast! Haar witte paardrijbroek was lekker smerig, ze hebben geknutseld, spelletjes gedaan en natuurlijk paard (pony) gereden. Ze is Shetlandjes gewend, dus ze vond de pony waar ze op mocht rijden, Yellow, heel hoog. Maar het ging allemaal goed en ze heeft al vriendinnetjes gemaakt. Dus morgen gaat ze weer met veel plezier ernaartoe.

Lars is samen met mij naar het dorp geweest om nog wat schoolspullen te kopen. Dat was gezellig en het ging goed. Daarna was hij wel erg moe, maar hij kon lekker uitrusten. Ook Rik, een vriend, was nog even langs geweest. Morgen naar het ziekenhuis om bloed te laten controleren. 's Middags voor de eerste afspraak naar de orthodontist en 's avonds komt iemand langs voor de Stichting "Doe 'n wens". Wordt nog een drukke dag!


20:36, 8 jul 2012

Zondag 8 juli

Een regenachtige zondag. Lars is erg moe en heeft vanmiddag een paar uur op de bank geslapen. Misschien is de dip dichtbij? Verder hebben we vandaag de boekenkast opgeruimd. Alle boeken (die nog steeds op te halen zijn) liggen op de vensterbank.

Ook wil Emma graag al haar spullen van My little Pony verkopen, en ze heeft een hele grote verzameling! Dus mocht je een dochtertje hebben (of een zoontje dat het ook heel leuk vindt om daarmee te spelen), dan kun je mij of Emma bellen.


21:27, 7 jul 2012

Zaterdag 7 juli

Het gaat de goede kant op met Lars, en ook met de rest van het gezin. Mede dankzij het mooie weer is het genieten; in de tuin, in het zwembadje, op de trampoline, met buiten eten, met spelen...

Lars voelt zich al aardig moe, maar dat is een goed teken: hij komt in de dip. Hij ziet er nog niet heel bleek uit, maar dat komt nog wel. We hopen dat hij snel in de dip zit en er ook weer snel uit is, want dan kunnen we de operatie voor de lijn uitnemen gaan plannen, en daarna de vakantie!


14:27, 6 jul 2012

Vrijdag 6 juli

Het gaat goed met Lars. Zijn mond herstelt goed waardoor zijn eetlust toeneemt en dat geeft weer kracht om wat actiever te worden. Lars heeft de musical van groep 8 bijgewoond en zelfs het uitzwaai moment van groep 8 op school.

Komende dinsdag mogen we weer even naar Nijmegen om zijn bloedwaarden te meten. Dit wordt een wekelijks ritueel totdat Lars van "in de dip" tot "uit de dip" gaat. Zodra Lars met zijn bloedwaarden officieel uit de dip is krijgt hij nog een CT scan (voor de zekerheid). Daarna mag zijn lijn eruit. Dit is een operatieve actie die we komende dinsdag al willen plannen. Het kan zijn dat als we de plandatum bereiken de bloedwaarden nog te laag is, dan wordt de OK afgezegd. We nemen de gok.


11:17, 3 jul 2012

Dinsdag 3 juli; een (bijna) gedenkwaardige dag!

Lars mag naar huis, maar hij heeft moeite om weg te gaan uit het ziekenhuis. Zijn mond is helemaal kapot, en hij voelt zich veiliger in het ziekenhuis. Afwachten dus maar. De chemokuur is klaar!!!

Tjeu hier vanuit het ziekenhuis. Lars en ik zingen in koor..

"En we gaan nog niet naar huis, vandaag nog niet, vandaag nog niet en we gaan nog niet naar huis, want in het ziekenhuis voel ik me thuis...."

Lars voelt zich nog niet fit genoeg en wil nog een nachtje blijven.  Hij mag naar huis maar wil nog niet. Ik luister maar naar Lars en zet mijn eigen wens even opzij. Morgen is er weer een dag.

 

 


15:09, 2 jul 2012

Maandag 2 juli,

Een gedenkwaardige dag! De allerlaatste ruggenprik. De allerlaatste chemozak druppelt naar binnen. Nog 24:00:00, nog 23:59:59 uur....... en dan is het definitief klaar met kuren. Morgen rond de klok van 14:00 uur is de chemozak leeg en is Lars verlost van zijn vage kennis Dirk. We mogen morgenmiddag, als alles zo blijft, naar huis om de dip uit te zitten.

Ik wil iedereen toch alvast erg bedanken voor de overweldigende steun die we hebben ontvangen. Van eten tot schoonmaken, van belletjes tot kaartjes tot steunbetuigingen op deze site en nog veel meer. Het heeft de Bolletjes goed gedaan. We gaan nog een tijdje door op de site totdat Lars uit de dip is en zijn lijn is verwijderd.

We zijn op en lopen op ons tandvlees en het ziekenhuis zijn we spuugzat.


10:31, 1 jul 2012

Zondag 1 juli

Goedendag! Lars is vanochtend flink beroerd wakker geworden en zit nu al een hele tijd met een bakje voor zijn gezicht. Gelukkig is de diarree weg. Wel sneu voor hem dat hij zich zo rot voelt, want het had ook anders kunnen zijn. Hij is heel stil en beweegt ook bijna niet. Hopelijk helpt paracetamol.

Het is nu 16.30 uur en het gaat al beter met hem. Zijn mond zit vol met aften en is stuk aan het gaan, wat het eten er niet gemakkelijker op maakt. Dus maar weer aan de calorierijke drank. Hij doet er i.v.m. de misselijkheid wel lang over om een beker op te maken. Maar beter iets dan niets!

De dienstdoende oncologe mevrouw Groot Klein Loonen (als ik het goed heb) kwam langs om even bij Lars te kijken. Een erg aardige mevrouw die me adviseerde om Lars alvast bij de chirurgie aan te melden voor het uithalen van de CVC-lijn, ongeveer drie weken na deze laatste kuur. "Je mag er toch van uitgaan dat hij de dip dan heeft ondergaan. Als het gaatje dan dicht is, mag hij gewoon lekker zwemmen." Dus dat moeten we morgen ofzo maar even regelen, en hopen dat Lars dan inderdaad de dip heeft gehad.  

Zeg lieve mensen, ik zit nog steeds met heel veel mooie boeken waarvan ik hoop dat ik er iemand mee blij kan maken. Schroom niet en kom een keer langs om wat uit te zoeken!


18:33, 30 jun 2012

Nog steeds zaterdag 30 juni

Lars heeft zich vanaf het middaguur beroerd gevoeld; griepachtige verschijnselen zoals misselijkheid, koorts, zweten, slap, diarree enzovoorts. Dus is er weer bloed afgenomen voor een kweek. Omdat hij zich zo ziek voelt, wil hij liever dat ik bij hem blijf. Dus heb ik Harry afgebeld en kan ik helaas niet naar het verjaardagsetentje van Dirk. Dus ben ik naar AH gelopen en heb ik daar allerlei tapas-achtige etenswaren gekocht, samen met een heerlijke salade, en daar ben ik nog steeds van aan het genieten. Wijntje erbij....

 


12:53, 30 jun 2012

Zaterdag 30 juni

Lars heeft uitgeslapen tot kwart over tien en voelt zich redelijk goed. Het is prachtig zomerweer buiten,, en binnen is het lekker koel. Hij kijkt TV en ik maak een beschuit met aardbeien voor ons. Vanavond komt Harry bij hem logeren, dus dat wordt gezellig. Hopelijk stopt de diarree, want dat is echt niet fijn.

Tjeu, Nils, Emma en ik gaan vanavond naar het tapas-etentje van Dirk, de broer van Tjeu. Lars kan helaas niet mee, maar we halen het in als hij lichamelijk aan toe is.

Ik probeer bij de oncoloog te regelen dat zijn CVC, de lijn, eruit gehaald mag worden zodra de dip van deze chemokuur voorbij is. Pas dan mag hij zwemmen, en een vakantie zonder zwemmen ís geen vakantie voor Lars! De oncoloog komt daar, als het goed is, maandag op terug. Het schijnt per soort kanker verschillend te zijn of de lijn wel of niet gedurende maanden moet blijven zitten, maar mijn idee is: als de kanker weg is, en hij is schoon, waarom zou die lijn dan moeten blijven zitten? Logisch beredeneerd, toch?


21:32, 29 jun 2012

Vrijdag 29 juni door Pieternel thuis en in het ziekenhuis

Vanochtend hebben Nils, Emma en ik nog even lekker met elkaar gekletst in het grote bed. Nils was 's nachts al bij mij in bed gekropen omdat hij wakker was geworden. Emma kwam om 7.10 uur. Ze gaan eigenlijk te laat naar bed, en dat heeft te maken met het EK voetbal, wat Nils heel erg leuk vindt. En Emma vindt dan (terecht) dat als Nils mag opblijven, zij dan ook wat langer mag opblijven. En de warmte maakt het ook niet echt gemakkelijk om snel in te slapen. Nils is een echt voetballiefhebber, dus die is echt dolblij als hij de eerste helft van de halve finale mag kijken. De andere helft wordt dan opgenomen, zodat hij die de volgende dag kan kijken. Maar het gevolg van dat te laat naar bed gaan is dat ze wel een beetje grumpy (chagrijnig) worden. Vooral tussen de middag merk ik dat, als we lunchen. Dan zitten ze op elkaar te katten en te vitten.

Maar vanochtend hebben ze weer keurig zelf ontbeten, hun tas klaargemaakt en Emma heeft zelf haar lunchtrommel gevuld, dus ze zijn wel zelfstandiger geworden door Lars' verblijf in het ziekenhuis. Ik had ook weer haast om naar school te gaan, dus niet met de fiets, maar met de auto. Tjeu's auto.

Vandaag lekker gewerkt. Musical geoefend, opgeruimd en musical geoefend. Nuttige dag. Op tijd naar huis gegaan omdat we op tijd naar het ziekenhuis zouden gaan, zoals ik had afgesproken met Emma en Nils. Maar Emma wilde nog heel even spelen in de speeltuin met kinderen uit haar klas, en dat mocht nog wel. Dus vertrokken we pas om half zes richting Nijmegen, en dan heb je kans op file. Vooral bij het binnenkomen in Nijmegen. We hadden Lars beloofd om een Big 'n Tasty van de Mac mee te nemen, dus zo gezegd zo gedaan. Daar was ook file...

Om kwart voor zeven hebben we op de kamer van Lars gegeten. Alleen was die misselijk, al een hele tijd, dus de Big 'n Tasty ging er niet echt vlot in. Maar hij was er toch wel blij mee. Hij heeft nog steeds diarree, dus dat is jammer voor hem. De chemo doet zijn werk weer. De kanker is niet meer gevonden, maar mocht er toch nog ergens een piepklein kankercelletje verstopt zitten, dan vernietigt deze chemokuur dat kleine rotcelletje. Dát is de bedoeling van deze kuur. Dus nog even volhouden, jongen! Kanjer!

Ik heb nog steeds niet gehuild sinds dat ik hoorde dat Lars schoon is. Gek vind ik dat, maar het is zo.

Tjeu en Lars hebben het plan opgevat om volgend jaar de Alpe D'Huzes mee te fietsen. Ik vind dat prachtig, ik ga zelf ook meefietsen. Een mooie gelegenheid om geld op te halen voor kanker, en tegelijkertijd je lichaam te trainen en voor Lars om weer sterk te worden en een goede conditie op te bouwen. We zaten toch al te denken om Lars te laten fietsen, want hij vindt dat al een tijd leuk, en hij heeft een fietslijf. Hij kan op de mountainbike ook al aardig meetrappen, tenminste, toen hij niet ziek was. En dit is natuurlijk een prachtige gelegenheid om een sport te beoefenen, een goed doel te steunen, te trainen en dat nog wel samen met je vader en moeder. We moeten nog wel fietsen aanschaffen, maar tweedehandsfietsen zijn ook prima.

Morgen komt Harry, de peetoom van Lars, die ene die het Ajax shirt mee heeft geregeld, en de Ajax-pet. Dan kan de rest van ons gezin naar de verjaardag van Dirk, de broer van Tjeu. Die geeft een etentje voor de hele familie, en dat is een hele gezellige familie, de familie van Tjeu! Daar willen we dus heel graag bij zijn. Uiteraard voor de gezelligheid, maar ook voor het eten, en voor de onderbroekenlol natuurlijk! Want die is heel erg aanwezig in de familie van Tjeu.

(Oh, ik zie dat deze tekst eigenlijk bij het kopje "20-30juni" had moeten staan. Nou ja, dan staat daar even niets.)


17:20, 28 jun 2012

Donderdag 28 juni

De kuur is slecht begonnen. Lars was gisteren gelijk misselijk en veel diarree, met als gevolg een slechte nachtrust. Vandaag stond de ruggenprik op het programma en deze keer een geplande OK en nog wel als eerste. Dat betekende wel vroeg op maar we waren toch al wakker. Als een wonder heeft de narcose de misselijkheid en de poeperitus doen verdwijnen. Terug op zijn kamer is Lars aan het eten geslagen en dat heeft nog niet opgehouden. Gelukkig Lars oogt weer fit.

Vanmiddag heeft Lars met scheerschuim aan de medewerkers laten zien hoe zijn kapsel er in de nabije toekomst uit zal zien. Eerst een hanenkam en later een afro kapsel van scheerschuim. Het was een grappig gezicht. Foto's volgen snel.

 


14:36, 27 jun 2012

Woensdag 27 juni

Herinneringen ophalend zijn we naar Nijmegen getogen vanochtend. Drie maanden vol gebeurtenissen met steeds hetzelfde doel voor ogen; "op naar de overwinning". Dat is gelukt en dat heeft Lars toch maar knap gedaan. Een jongen van 12 die drie maanden lang sterk, optimistisch, met humor en met kracht deze finale heeft gespeeld. Ik kan daar alleen maar een diepe buiging voor maken, mijn petje voor afnemen (dat gaat overigens vanzelf als je een buiging maakt).

We zijn met blije gezichten ontvangen door de verpleegkundige en pedagogisch medewerksters. We stonden ingepland voor kamer 22 maar onze favoriete kamer 10 bleek nog vrij en overplaatsing was geen probleem. De komende week ligt Lars op kamer 10. Lekker ruim en vertrouwt. Om precies 13:00 uur is Lars gestart met zijn laatste chemokuur!


18:23, 26 jun 2012

Dinsdag 26 juni

YES, Lars is schoon!!!! De arts heeft zojuist gebeld. Ik citeer, "Ik wil jullie een goede nachtrust geven". Nou dat komt goed. Morgen start de laatste kuur voor Lars. Een verkeersdrempeltje zal ik maar zeggen. Tranen van geluk rollen over de wangen van de Bolletjes......

 


14:03, 25 jun 2012

Maandag 25 juni; nog geen uitslag!

Net is de endocrinologe geweest, mevrouw Van Alphen, om uit te leggen dat de bijnieren prima hun stresshormoon aanmaken, dus dat een stresstest niet hoeft. Dit was i.v.m. de lage bloeddruk van Lars. Nu is het waarschijnlijk zo dat een lage bloeddruk en een lage hartslag bij Lars horen tijdens zijn slaap.

We gaan naar huis; de kinderchirurg heeft aangegeven dat Lars naar huis kan. De kinderarts heeft gekeken of De Uitslag er al was, maar dat was niet het geval. Dus gaan wij zo.


10:48, 25 jun 2012

Maandag 25 juni

Het gaat gelukkig weer een stuk beter met Lars! Miraculeus hoe snel zo'n jong lijf zich weer kan herstellen. Gisteren heeft hij, volgens Floor, maar liefst 14 x diarree gehad. Gisterenavond schreef ik al dat het wat beter leek te gaan en nu ziet hij er goed uit en hi j voelt zich ook goed, kan zelf op de po-stoel en heeft veel minder vaak diarree. (Wát een raar onderwerp om over te hebben, he!)

Nu ga ik vandaag de oncoloog aan zijn jasje trekken om naar de uitslag te vragen. Zodra ik iets weet, zet ik het hierop.


11:12, 24 jun 2012

Zondag 24 juni

Het gaat niet zo heel goed met Lars. Hij ligt nog steeds in het ziekenhuis en vannacht kreeg hij diarree en steeds hoger oplopende koorts, daarbij een zeer lage bloeddruk, en hij is erg misselijk.

Dus: extra vocht toegediend via het infuus, aan de monitor liggen, pijnstilling en koortsverlaging (wat de eerste uren niet hielp; de koorts bleef maar omhoog gaan), hydrocortison toegediend en uiteraard ook bloed afgenomen om op kweek te zetten, om bloedwaarden uit te zoeken. Wij blijven in ieder geval vannacht nog hier in het ziekenhuis.

We hebben slecht geslapen en Lars is nu echt erg ziek. Heel sneu voor hem. Tjeu gaat met Emma naar een paarden evenement in Rotterdam en Nils is bij zijn vriend Bart spelen. Morgenvroeg helaas niet mijn klas uitzwaaien...Sorry jongens en meiden!


9:34, 22 jun 2012

Vrijdag 22 juni

Ik ben net gebeld door Tjeu; de operatie is al klaar. Ze hadden er drie uur voor uitgetrokken, dus ik hoop dat alles gelukt is. Tjeu belt me zodra hij meer informatie heeft. Misschien is het met een kijkoperatie ook gelukt; ik weet het niet.

Een tikkeltje later....

De operatie is inderdaad goed verlopen. Er is echter wel een sneetje gemaakt en weefsel weggehaald vlak bij de blindedarm. Het was relatief eenvoudig om het weefsel weg te halen op deze plek en vandaar dat ze in 1 uur klaar waren. Lars werd wel wakker met pijn in de buik. Morfine doet wonderen en Lars krijgt nu steeds een kleine dosis ingespoten via het infuus. De verwachting is wel dat wij tot morgenochtend moeten blijven. Lars ligt heerlijk te slapen en slapen doet pijn vergeten. Ik reken op nog een nachtje in het ziekenhuis en hoop dat we morgenochtend weer voor een paar dagen naar huis mogen in afwachting van de uitslag.


16:38, 21 jun 2012

Donderdag 21 juni

Begin van de zomer. Het moet zo zijn. De bloedwaarden zijn goed en morgen om 08:00 uur wordt Lars geopereerd. De chirurg heeft zojuist aan ons uitgelegd wat hij gaat doen. Eerst gaan ze met een camera in de buik van Lars om te kijken waar de Lymfe met tumoren (levende of dode) nog zitten. Daarna bepalen ze of ze de biopten middels een kijkoperatie eruit kunnen halen of toch een sneetje in de buik moeten maken. Het is zeer waarschijnlijk dat er een sneetje gemaakt wordt want de lymfe zitten erg dicht bij de bloedvaten en via een sneetje in de buik kunnen ze makkelijker biopten afnemen. De operatie neemt 2 tot 3 uur in beslag. De biopten worden direct verstuurd naar het lab (desnoods breng ik ze zelf). In het lab worden plakjes gesneden van het weefsel en worden de plakjes gekleurd. Na een dag of drie is dan te zien of het levend of dood weefsel (tumor) betreft. Dit betekent dat we maandag of dinsdag as de uitslag hebben. Het blijft spannend maar we weten tenminste wanneer we antwoord kunnen verwachten. Het is een rare situatie begin ik te beseffen, Lars en ik zijn blij met een operatie.

Als alles goed is en Lars voelt zich snel weer fit na de operatie dan mogen we zelf morgenavond al weer naar huis. Lars en ik gaan ons opmaken voor de avond en nacht in het ziekenhuis. Pieternel, Nils en Emma gaan zich opmaken voor het pleinfeest van de Jan Harmenshof. Thema; "London the place to be". 

 


9:08, 20 jun 2012

Woensdag 20 juni

De spanning loopt aardig op bij ons allemaal. De onzekerheid, en ook angst voor een slechte uitslag, maken dat we gespannen zijn. Desondanks proberen we leuke en gezellige dingen te doen, wat ook weer aardig lukt. En als morgen de bloeduitslagen wéér niet goed zijn, dan weet ik het niet, hoor! Want dan zit er wel heel veel tijd tussen de laatste chemo en de volgende...

Maar ja, we weten het gewoon niet en we moeten gewoon afwachten!

Even iets heel anders; ik ga al mijn boeken weggeven. Ik heb heel veel thrillers, kinderboeken en informatieve boeken en die ga ik wegdoen. Enkele namen van auteurs waar ik meerdere boeken van heb: Karin Slaughter, Henning Mankell, Saskia Noort, Jo Nesbo, Ludlum, Elisabeth George, John Grisham, Nicci French. Daarnaast nog vele andere boeken.

Heb je belangstelling, laat het dan even weten. Via mail; pieternel.bollen@planet.nl, of kom even langs. De boeken zijn gratis. Mocht je toch persé iets willen geven, dan gaat dat geld naar een goed doel wat met kanker te maken heeft. Bijvoorbeeld: VOKK, KIKA, Cliniclowns of een andere stichting die wij willen steunen omdat ze ons ook gesteund hebben, en nog doen. MAAR gewoon boeken komen halen kan dus ook, hoor! Als je er maar van geniet. Leuk zo nét voor de zomervakantie! DOEN HOOR!

PS Ik kan niet mee met het schoolkamp van groep 8 van de Lokhorstschool. Echt verschrikkelijk jammer, ik vind het heel erg dat ik het niet kan meemaken.


17:39, 18 jun 2012

Maandag 18 juni; het allerlaatste nieuws!

Lars is toch weer mee naar huis. De chirurg had net tegen Lars gezegd dat hij morgenochtend geopereerd werd, toen de oncoloog belde. Toen kwam de oncoloog er ook bij en zei dat hij enkele dagen wilde wachten, omdat de kans op een infectie waartegen Lars geen weerstand heeft te groot was. En een operatie in de buik, met die meters darm; als er dan een infectie optreedt ben je nog veel verder van huis.

Hij verontschuldigde zich voor de onzekerheid en de onrust, maar de chirurg had niet zomaar moeten zeggen dat de operatie doorgang zou hebben, zonder overleg.

Nu is het zo: donderdag meldt Lars zich weer voor een bloedafname. De kans dat de bloedwaarden dan goed genoeg zijn is heel groot. Dan wordt hij vrijdag geopereerd en worden er biopten genomen. Die worden gekleurd en hebben dan drie dagen nodig  om een uitslag te kunnen geven. Dus, als alles goed gaat (!!?), dan zouden we volgende weer dinsdag of woensdag met de kuur kunnen beginnen. De laatste kuur of de volgende uit de reeks; dat is waar de uitslag uitsluitsel over geeft.


16:00, 18 jun 2012

Maandag 18 juni

Lars moet blijven. De bloedwaarden zijn eigenlijk nog steeds te laag om te mogen opereren, maar ze gaan morgenochtend nog een keer controleren, en hopen dan dat ze hoog genoeg zijn. Want de chirurg heeft ruim 2 1/2 uur gereserveerd, omdat ze niet precies weten hoe ze het gaan doen en vooral niet wat ze gaan tegenkomen. Lars heeft kamer 16, maar hopelijk mag hij een dag na de operatie weer naar huis, en dan duurt het drie werkdagen totdat de uitslag er is. Poeh poeh, wachten duurt lang, lang, lang...


14:26, 17 jun 2012

Zondag 17 juni

Zo, wij zijn gewoon thuis aan het genieten van de mooie dingen des levens. De kinderen zijn van kamer gewisseld, er zijn wat aankopen bij Ikea gedaan, de nieuwe tuinset staat te pronken en de hangmat voor Tjeu's verjaardag is flink in gebruik. Lars voelt zich goed, is wel gespannen voor morgen. Maandag moet hij bloedwaarden controleren en dan verwachten we nu toch eindelijk dat hij dinsdag voor de biopten kan gaan. En dan maar weer afwachten wat de uitslag daarvan is...


18:13, 14 jun 2012

Donderdag 14 juni

Vandaag bloedwaarden controleren in Nijmegen en dan blijven om morgen de biopten te laten nemen. helaas pindakaas! Bloedwaarden nog steeds te laag. Lars en ik konden weer naar huis en moeten ons maandagmiddag melden om opnieuw de bloedwaarden te meten. Dit betekent dat de biopten mogelijk dinsdag kunnen worden genomen. Nog langer wachten en nog steeds geen duidelijkheid. Ik verwacht dat we pas eind volgende week weten of het littekenweefsel is of toch nog kankercellen. Ons geduld wordt op de proef gesteld en toch we kunnen niet anders.


11:55, 13 jun 2012

Woensdag 13 juni

De koorts is gezakt, Lars is gewoon verkouden. Als het goed is, belt vandaag de oncoloog om door te geven dat Lars morgen verwacht wordt op de OK. Het hangt allemaal af van het programma van de chirurg, die de biopten moet gaan afnemen. Ik hoop  het, want de onzekerheid en het wachten is niet echt fijn. Maar kop op! We gaan nog steeds voor de overwinning!

De oncoloog heeft gebeld met Tjeu. Donderdag moet Lars komen om zijn bloedwaarden te meten. Als die goed zijn, dus als hij uit de dip is, dan wordt hij vrijdag geopereerd. Als de bloedwaarden nog te laag zijn (de dip), dan wordt het verschoven naar volgende week.


14:12, 12 jun 2012

Dinsdag 12 juni

Vanochtend werd Lars wakker met koorts. Reden genoeg om het Radboud te bellen. Pieternel en Lars zijn naar Nijmegen gereden om een aantal bloedwaarden te laten controleren. Wat blijkt, Lars zit (nog) in een dip. We waren het al helemaal vergeten maar na een kuur volgt een dip (te lage bloedwaarden). We zijn zo gefocust op de uitslag dat we het normale protocol over het hoofd zien. Dus al wisten we nu de uitslag, ze waren niet begonnen met de kuur. Eerst uit de dip. Alle commotie ten spijt we weten nog niets en ook niet wanneer de biopten worden genomen. Wachten, wachten en nog eens wachten. De spanning en de twijfel neemt toe. 


12:41, 11 jun 2012

Maandag 11 juni

Eindelijk rond 12:30 uur gebeld door de arts maar helaas nog geen super goed nieuws. Op de scans zijn nog resten te zien. Een operatie is noodzakelijk om te kijken of het littekenweefsel is of toch nog kankercellen. Vanmiddag worden we weer gebeld, dan weten we wanneer Lars wordt geopereerd. Dit betekent dat we waarschijnlijk pas eind van de week definiteif iets weten. De spanning blijft.


18:59, 10 jun 2012

Zondag 10 juni

Vandaag is het een prachtige dag, onverwacht zonnig en warm. De kinderen hebben vannacht in de woonkamer geslapen, bij wijze van slaapfeestje. Was hartstikke leuk, aldus Emma en Nils. Lars was 's avonds laat alsnog naar zijn eigen kamer verhuisd, omdat het beneden zo warm was. Vandaag hebben Nils en Emma ergens gespeeld en Lars had Koen hier thuis te gast. Wij hebben wat rondgerommeld in de tuin en ik heb vooral toetsen en werkstukken nagekeken. Een heerlijk dagje!

Gisteren was de crematie van Jac, verdrietig maar erg mooi.


12:41, 8 jun 2012

Donderdag 7 en vrijdag 8 juni

Zo, de PET/CT-scan en de CT-scan zijn weer achter de rug. Donderdag was een behoorlijk pittige dag voor Lars, want de infuusnaald was heel dik en deed hem pijn, hij kreeg radio-actieve vloeistof ingespoten, moest toen 1 uur wachten, daarna een half uur stilliggen in het scanapparaat. Toen weer terug naar de poli om de lijn te laten doorspuiten en schoonmaken en pas om 14.15 uur gingen we weer op weg naar huis. Lars was er moe, en is meteen naar bed gegaan. Vrijdag ging allemaal veel sneller en beter; het infuus wat hij nog had, functioneerde nog prima en de contrastvloeistof was best goed te drinken. De CT-scan was zó klaar.


19:10, 6 jun 2012

Alweer woensdag 6 juni; schoolkamp

Vanaf maandag 4 juni heeft groep 8 van de Jan Harmenshof schoolkamp. Lars is daar elke avond bij aanwezig geweest, zo ook vanavond. Zo is hij er toch bij betrokken, kan hij bij zijn klasgenoten zijn en meegenieten met het eten, de Casino-avond, de Bonte Avond en de Bosspeurtocht. Hij geniet er enorm van, en zijn vrienden en leerkrachten ook, net als wij. Morgen veel onderzoeken.


16:23, 3 jun 2012

Zondag 3 juni

Het wordt misschien een beetje saai, want ik heb geen ander nieuws dan dat het erg goed gaat met Lars. Het lijkt bijna alsof het weer gewoon is. Maar onderhuids neemt de spanning toe voor de belangrijke onderzoeken van komende donderdag en vrijdag, waarbij gekeken wordt of de tumor helemaal is verdwenen. De uitslag daarvan wordt natuurlijk niet meteen bekend gemaakt, maar pas de week daarop. En Lars wordt wel weer opgenomen op maandag 11 juni; dan moet hij zich melden om 10.30 uur, voor weer een chemo...

Maar eerst schoolkamp met groep 8; Lars gaat dinsdag- en woensdagavond naar het schoolkamp. Hij heeft al het juiste tenue de ville aangeschaft voor de Casino-avond en paradeert in z'n pakkie trots rond. Hij denkt dat hij James Bond is....


22:13, 2 jun 2012

Zaterdag 2 juni; lekker normale zaterdag!

Zomaar een zaterdag.... Tjeu met Emma naar paardrijden, met Emma, Nils en Lars naar een Volvo-dealer in Zaltbommel, gezamenlijk lunchen, dan naar de markt lopen met Lars in de rolstoel om daar vanaf het terras van Le Mélangeur naar GoWheels te kijken, te kletsen, te drinken en te genieten. En met Lars gaat het uitstekend! Hij doet gewoon mee, ondanks dat hij beperkt is in zijn mogelijkheden. Hij zat bij Le Mélangeur lekker te chillen met zijn vrienden. Mooi toch, he!


22:10, 1 jun 2012

Vrijdag 1 juni

Lekker gewerkt; fijn om weer bij in de klas te staan. Vanmorgen naar de Wetlands in Tiel; een soort excursie naar een natuurgebied waar allerlei proefjes gedaan konden worden. Het was erg leuk en leerzaam bovendien!

Vanavond zijn we, op uitnodiging van de VOKK (Vereniging Ouders Kinderen en Kanker), naar Burgers Zoo gegaan. Je mocht ook achter de schermen kijken, we kregen frietjes, drinken en iets lekkers, een verrassingstasje, een ijsje en een familiefoto. Het was erg leuk. Voor Lars hadden we de rolstoel meegenomen, anders trekt hij het niet. Hij zit laag in de bloedwaarden, is ook erg bleek, maar wederom hebben we er met z'n allen iets moois van gemaakt. En morgen lekker weekend; daar verheug ik me ook op. Met z'n vijven thuis, niets doen, lekker koken, lekker eten, op de bank hangen 's avonds.......Heerlijk!


18:56, 31 mei 2012

Donderdag 31 mei door Pieternel thuis

Zo, ik heb mijn eerste werkdag erop zitten en het is me uitstekend bevallen! Heerlijk om weer voor die leuke groep te mogen staan. Eerst even met elkaar gepraat over wat ze allemaal gedaan hebben de afgelopen maanden en hoe het ons gezin is vergaan. En toen gewoon vol aan de bak: taal, spelling, rekenen. 's Middags musical geoefend, en wat blijkt? Dát moet nog wel vaker gebeuren.

Lars was thuis, en Tjeu heeft thuis gewerkt. Lars was vandaag wel meer vermoeid dan gisteren, maar dat is ook niet zo gek. De dip komt eraan. Nils en Emma vonden het wel fijn om tussen de middag lekker thuis te lunchen.


20:06, 30 mei 2012

Woensdag 30 mei

Lars is thuis en het gaat hartstikke goed! Hij voelt zich goed, heeft (nog) geen koorts, is redelijk actief en voelt zich thuis. En wij ook! Hoe heerlijk is het om 'gewoon' met je gezin te zijn? Voor ons is dat heel heerlijk! Klinkt nogal overdreven, maar het feit dat niet één van ons met Lars in het ziekenhuis is en de ander bij Nils en Emma, maakt dat het fijn is om samen te eten en samen te zijn. Je voelt je niet constant incompleet, en dat voelt goed.


11:54, 28 mei 2012

Yes!! Lars mag gaan! Nog heel even wachten op de arts....


9:54, 28 mei 2012

Maandag 28 mei; 2e Pinksterdag

(zingend:) "En we gaan nog niet naar huis, nog lange niet, nog lange niet..,.."

 Het is, eerlijk gezegd, nogal een teleurstelling, maar Lars mag nog niet naar huis, en dus zeker niet naar de camping. Hij heeft nog steeds diarree, gisterenavond weer koorts erbij, vocht toegediend gekregen en urine wordt onderzocht, evenals bloed wat op kweek is gezet. Echt pech! Zo'n prachtig weer, zo veel leuke mensen op de camping die op Lars wachten, zó veel zin om even uit het ziekenhuis te zijn.

Hoewel, Lars heeft zich er al bij neergelegd en heeft het er verder niet meer over. Zou ik ook niet moeten doen. Maarrrr...... ik ga toch even mopperen! Hij zou zondag, meteen na zijn laatste chemokuur, naar de camping mogen. En iedereen verheugde zich daar op; voor Lars zelf natuurlijk, maar ook leuk voor alle mensen die op de camping zijn. En Nils en Emma verheugden zich er ook enorm op, dat Lars 'mee' zou kunnen doen. Nils had z'n vrienden al geïnstrueerd dat ze geen wilde voetbalspelletjes konden doen als Lars er bij was, en dat hij niet mag zwemmen, dus dat het leuk zou zijn als ze bij hem in de waterspeeltuin zouden blijven, of lekker op het gras zitten chillen. Kortom, ook Nils vindt het echt niet leuk dat hij niet komt. Maar ja, zo kan het gaan als je in het ziekenhuis verblijft.

Goed nieuws! Lars mag misschien, met diarree, naar huis! Eerst even het urineonderzoek afwachten, op de medicijnen wachten, op de arts wachten.... Maar dan....

 

Als alles goed is, dan gaan we dus eerst een nachtje naar de camping, omdat Lars dat zo graag wil. Dan morgen (dinsdag) naar huis. Vervolgens mag Lars thuisblijven tot de volgende kuur begint, maandag 11 juni. Op donderdag 7 en vrijdag 8 juni zijn er PET- en CT-scans, om te kijken hoe het zit met de tumoren. Ook hebben we dan een gesprek met oncoloog Jan Loeffen.


12:59, 27 mei 2012

Zondag 27 mei door Pieternel in het ziekenhuis

Lars heeft nu ook het buikgriepvirus te pakken; diarree en buikkrampen. Hij mag dus niet naar de camping/huis. Afwachten en hopen dat het beter gaat in de loop van de dag, dan mag hij misschien morgen naar huis.

Omdat Karoline zo lief was om twee nachten in het ziekenhuis bij Lars te blijven, hebben wij genoten van het "Truttenweekend", een jaarlijks terugkerend kampeerweekend met onze vriendenclub uit Brabant; 8 gezinnen met in totaal 20 kinderen in de leeftijd van enkele maanden tot 12 jaar. Lars had zich erg verheugd op het samen zijn met die groep, dus hopelijk kan hij morgenochtend weg, dan kan hij er nog enkele uurtjes van genieten. Aan het mooie weer zal het niet liggen!

Tjeu is weer terug naar de camping en hij komt ons morgenochtend ophalen, mits Lars zich goed genoeg voelt.


12:08, 25 mei 2012

Vrijdag 25 mei

Weer een zomerse dag buiten. Lars wacht op de GO voor de OK (ruggenprik) maar helaas staat hij op de spoedlijst. Dit betekent niet dat je met spoed bovenaan de lijst staat. Nuchter wachten tot je aan de beurt bent. Om de honger te stille heeft Lars uitgedokterd / onderhandeld met de verpleegkundige dat hij wel op een kauwgum mag kauwen. Ik hoop niet voor hem dat er een pakje doorheen gaat. Vanmiddag komt Karoline mij aflossen zodat we weer een dagje met zijn viertjes zijn en zondag hopelijk met zijn vijfjes.

 


15:36, 24 mei 2012

Donderdag 24 mei

Een rustige dag tot nu toe. Goed geslapen. Airco aan en verder easy going. Helaas is Pieternel haar werkdag in het water gevallen. Ze is ziek thuis. Eigenlijk twee zieken maar ik kan maar op 1 plek zijn. Gelukkig verzorgen Emma en Nils, Pieternel heel goed. Hopen dat ze snel weer opknapt zodat we samen van het weekend kunnen genieten.

De chemo druppelt tot en met zondag met een snelheid van 12ml per uur bij Lars naar binnen. Morgen staat er weer een ruggenprik gepland. We hopen dat Lars zich zo goed blijft voelen want dan mag hij zondag lekker naar huis. 


9:40, 23 mei 2012

woensdag 23 mei; finale schoolvoetbal meiden groep 8 Jan Harmenshof

Goed geslapen, misselijk wakker geworden, regelmatig buikkrampen, maar óók: gezellig kletsen, genieten van eten, lopen. Lars doet het zóóó goed. Ik krijg regelmatig complimenten van de verpleegkundigen dat we zo'n leuke zoon hebben, en hij doet het zo goed, en "Ik heb in de negen jaar dat ik hier werk nog nooit meegemaakt dat een kind zonder voedingssonde door die zware kuren heen kwam!", en "We vechten om hem te mogen verplegen!". Dan denk ik: We hebben dus toch iets goed gedaan in de opvoeding.

Na deze kuur, die zondag afgelopen is, mag Lars naar huis, mits hij geen koorts heeft, en dan thuis de dip uitzitten gedurende twee weken. Tijdens die weken moet hij nog wel naar het ziekenhuis voor controles en onderzoek. Maar dat is een kwestie van er heengaan, onderzoek of controle, en weer terug naar huis. Goed nieuws!


9:37, 22 mei 2012

Dinsdag 22 mei

Gisteren is een enorme infuuspaal aangesloten met weer alles erop en eraan, dus ook de enorme zak met vocht die door Lars' lichaam moet en ook weer uitgeplast moet worden. Dus hij moet heel vaak plassen, ook 's nachts. En dat is weer even wennen; een onderbroken nacht. Desondanks goed geslapen en goed ontbeten. Het is een prachtige dag; het uitzicht op de bomen en rododendrons is fenomenaal en het zonnetje schijnt (buiten). We gaan er weer een mooie dag van maken!

Nieuwe foto's in het fotoalbum; 21 mei 2012!


10:25, 21 mei 2012

Maandag 21 mei; chemokuur 4: CYM1

Na een heerlijk weekendje samen, op de camping én thuis, is Lars weer in het ziekenhuis om de CYM1 kuur te ondergaan. Hij is warm ontvangen door vele verpleegkundigen op de afdeling, dus dat maakt het minder zuur om weer terug te moeten zijn. Deze kuur duurt tot zondag 27 mei.


12:09, 18 mei 2012

Vrijdag 18 mei; een mooie dag!

Goed nieuws! De bloedwaarden zijn boven de dip uit en Lars mag naar de camping tot maandagochtend!

Jippiedepippie! Tot maandag!


17:40, 17 mei 2012

Donderdag 17 mei; Hemelvaartsdag 2012

Lars voelt zich heel goed, slaapt lekker lang uit (vanmorgen tot half tien!) en hoopt heeeeeeeel erg dat morgen de granulocyten hoger zijn dan 0.5, want dan kan hij lekker naar de camping!

Oma Nelly en opa Appie (Albert) zijn gezellig op bezoek gekomen en we hebben een lekker wijntje gedronken (opa en Pieternel) en lekkere wraps gegeten, uiteraard vers bereid waar Lars bij zat. Opa en oma hadden ook nog Limburgse vlaai meegenomen, dus nu, rond etenstijd, heeft Lars nog geen zin om te eten.


12:48, 16 mei 2012

Woensdag 16 mei

Lars heeft heerlijk uitgeslapen waardoor hij het ontbijt en lunch kon combineren. Inderdaad een brunch rond de klok van 11:30 uur. Vanochtend is bloed afgenomen en de waardes zijn inmiddels bekend. Lars is bijna uit de dip. Alle waardes zijn goed alleen de granulocyten moeten nog stijgen. Dat moet de komende dagen maar gebeuren zodat er misschien een weekendverlof in zit. Maandag as staat de volgende kuur op de agenda. Uiteraard alleen als alle waardes helemaal in orde zijn maar dat lijkt wel te gaan lukken. Vanmiddag mag Lars weer los van de infuuspaal die vanaf afgelopen zondagnacht weer even zijn "vriend" was. Zometeen komt de schooljuf weer langs voor een uurtje rekenen en taal.


10:05, 15 mei 2012

Dinsdag 15 mei; rustige nacht gehad

Ondanks de koorts die gisterenavond weer opkwam hebben we een goede nachtrust achter de rug. Ik werd vanmorgen rond half tien wakker en even later werd ook Lars wakker. Het gaat weer goed met hem. Ik ben erg blij dat we niet nog eens zo iets hectisch meemaken zoals zondagavond. En de zon schijnt weer!


9:22, 14 mei 2012

Nog steeds maandag 14 mei

Het is weer rustig geworden, gelukkig! Hij ligt nog steeds aan de monitor en aan het infuus, houdt vocht vast, maar de koorts is verlaagd en de moraal is weer redelijk goed. Was wel spannend vannacht!

Oké, hier komen de bloedwaarden: Hb= 5.0,  leucocyten (witte bloedcellen)= 0.6,  trombocyten (bloedplaatjes)= 130 en granulocyten=0.00. Komende woensdag weten we of hij uit de dip aan het gaan is, het is nu nog te vroeg om daarvan uit te gaan.


0:42, 14 mei 2012

Maandag 14 mei, 0.45 uur

Lars heeft hoge koorts en is opeens erg ziek geworden; arts aan zijn bed, bloedkweken, extra breed-spectrum antibiotica, monitor om alles in de gaten te houden, paracetamol, extra vocht via het infuus. Kortom, erg ziek binnen een half uur. Ik kan niet slapen, dus maar even tikken.

Shit, de bloeddruk is erg laag. Extra vocht heeft tot nu toe niet geholpen. Arts komt weer langs en legt me uit dat de hartslag al weer iets gedaald is, wat betekent dat er geen reden is te denken aan een shock. Als de hartslag hoger wordt, en de bloeddruk blijft laag, dan is er reden tot zorg. Eng! Ik maak me zorgen, maar de arts zegt dat hij daarom aan de monitor ligt.


19:01, 13 mei 2012

Zondag 13 mei; Moederdag!

In het ziekenhuis, waar Lars zich nog erg goed voelt, moederdagcadeau's ontvangen van alledrie. Ik ben er zeer blij mee!

Ben wel erg benieuwd naar de bloedwaarden van morgen...


13:46, 12 mei 2012

Zaterdag 12 mei; lekker thuis! door Pieternel thuis

Het is heel fijn om thuis te zijn, samen met Tjeu, Nils en Emma. En toch.... toch geeft het een dubbel gevoel, want juíst nu missen we Lars het meest. Zijn kamer is leeg, zonder rondslingerende kledingstukken, zonder iemand aan het drumstel...

En ondanks dat hij het zo opgewekt en positief doet, en wij daar ook ons best voor doen, heerst er ook angst in ons. En dat maakt dat je je niet altijd licht en luchtig opgewekt voelt, ook al zou je dat wel willen.

Hij heeft ook weer extra antibiotica vanwege een bacterie die is gevonden in de kweken, en die bacterie kan hem heel ziek maken, dus hupsakee, preventieve antibiotica pillen. Volgens Lars zijn het net drugs: paars-witte capsules.


13:48, 11 mei 2012

Vrijdag 11 mei

De dip is officieel! Voor de kenners; Hb 5,2, Trombo's 164, Leuco's 0,3 en granulo's 0,04 (Lekker belangrijk).  Een flinke officiële dip maar Lars huppelt nog vrolijk rond, eet als een volwassene en gaat gemuilkorfd de kamer af. De bloedtransfusie is nog steeds niet nodig, daarvoor moet de Hb waarde onder de 4,5 zijn.

De "vakantie" voor de rest van het gezin zit er bijna op. Vandaag gaan we weer naar huis. Pieternel en ik zijn  vanmiddag weer eens samen want Karoline neemt de honneurs waar bij Lars vandaag en morgen.


11:39, 10 mei 2012

Donderdag 10 mei

Tja, ondanks de dip gaat het enorm goed met Lars. Hij eet nog goed, hij loopt veel rond, gaat naar school (met tegenzin) en knutselt hele mooie gebruiksvoorwerpjes in elkaar met plastic lepeltjes, pleistertape en andere tape. Hij heeft al een hele mooie mini-kruisboog gemaakt, die heel goed werkt bij kabouters en nu is hij bezig aan een boot, die, zodra die klaar is, te water wordt gelaten in het babybadje. Gisterenavond wéér een hele zak popcorn weggewerkt, dus het gaat goed!


11:35, 10 mei 2012

Woensdag 9 mei

Het gaat nog steeds hartstikke goed, ondanks de lage bloedwaardes. Lars is opgewekt, kletst veel, loopt regelmatig en eet aan tafel en niet in zijn bed. Kortom, prima!


9:36, 8 mei 2012

Dinsdag 8 mei; verjaardag oma Bo

Voor Lars is de dip al (bijna) begonnen; zijn bloedwaardes zijn erg laag en hij zal een bloedtransfusie krijgen, zijn mond is al aardig kapot aan het gaan en vanmorgen werd hij spugend wakker. Allemaal gal. En daarna bestelt Lars een ontbijtje, waar hij rustig de tijd voor neemt. Het is miraculeus!

We gaan weer van uur tot uur door de dag heen en de komende dagen heen. Bezoek maar per twee personen tegelijk en niet te veel achter elkaar. Deze dip zal waarschijnlijk wat langer duren dan de vorige, de bloedwaardes zijn ook lager.


14:14, 7 mei 2012

Maandag 7 mei

Drukke ochtend deze dag. Verplicht fysiotherapie en verplicht school. Lars was het er niet mee eens. "Ik heb vakantie". Nijmegen valt in de regio zuid en daar zijn de scholen al begonnen. Helaas! Lars heeft braaf een uur met de juf gewerkt aan rekenen en taal. 

De dip komt dichterbij maar de waardes zijn nog net goed. Aan Lars is het niet te zien, die is nog steeds goed gemutst (letterlijk en figuurlijk). Voor de rest van de dag heeft Lars 'chille' op de agenda staan. "Ik heb al hard genoeg gewerkt".


10:31, 6 mei 2012

Zondag 6 mei; lazy sunday.

Lars voelt zich goed en is nog steeds aan het ontbijten; hij neemt er de tijd voor. Verder heel goed geslapen, want geen infuus, geen verpleegkundigen die in en uit lopen. "Oh, wat was dat een lekker ontbijtje!" zegt Lars. De kleine geneugten van het leven, zullen we maar zeggen.

Lars heeft weer een topdag!! We hebben weer een stukje gelopen en lekker gekletst onder het genot van een cappuccino/thee op het plein. Op de terugweg moest hij toch weer eventjes zitten, dus heb ik een rolstoel gepakt en hem naar de kamer vervoerd. Leuk bezoek gehad van Ellemarieke, Rob en Joris, en we hebben heerlijk zitten kletsen, Lars ook!


10:37, 5 mei 2012

Zaterdag 5 mei

Bevrijdingsdag, hoe typisch. Bevrijd van zijn infuus ging Lars gestrekt op de gang gisteren. Eenmaal in bed heeft Lars 18 uur aan een stuk geslapen. Deze ochtend om 09:30 uur werd hij wakker of er niets aan de hand was. Een zeer uitgebreid ontbijt is reeds genuttigd. Blijkbaar was het nodig een extra goede dag-, avond- en nachtrust na weer een week met dagelijks chemokuren. Ik ben blij dat hij weer wakker is, want ik vond het op een gegeven moment wel een beetje verontrustend. De verpleegkundige hebben me wel gerustgesteld. Ik wacht nu rustig op de aflossing van Pieternel. 


16:16, 4 mei 2012

Vrijdag 4 mei

Vage kennis Dirk is weer naar huis. Lars voelt zich weer vrij nu de infuuspaal weer even van de kamer is. "Zullen we een Choco de Lux gaan drinken op het plein pap?" Tuurlijk en daar zaten we samen een kostbare vijf minuten en toen was het batterijtje al weer op. Lars en ik liepen terug naar de kamer toen Lars ineens begon te wankelen. Ik ving Lars op en legde hem rustig op de grond in de gang. Lars was flauwgevallen. Ik riep een verpleegkundige en die riep er nog eens twee bij. Kundig werd Lars bijgebracht en uiteindelijk in de rolstoel naar zijn kamer begeleid. In bed zijn er nog wat testen uitgevoerd; bloeddruk en glucosetest. Allemaal goed. Lars viel in slaap op zijn bedje en rust nu lekker uit zonder te beseffen wat er allemaal is gebeurd. 'Schrik op schrik hoe kan een mens gezond blijven' (een citaat van mijn vader). 


12:42, 4 mei 2012

Vrijdag 4 mei

De laatste kuurdag alweer. Na weer een goede nachtrust (het wordt een beetje saai), een kleine teleurstelling. Lars zou op de reguliere lijst komen voor de OK maar hij stond toch weer op de spoedlijst. Na deze tegenvaller direct weer een meevaller, want dit keer was spoed ook echt spoed. Net wakker en om 10:00 uur al naar de OK. De ruggenprik is weer achter de rug. Eenmaal terug op zijn kamer wordt Lars misselijk en dit keer moet Lars snel overgeven. Dat lucht op! Direct daarna zie je Lars opleven en thee met suiker, boterhammen en een bekertje krachtvoer zijn alweer naar binnen. Het in- en uitdippen kan weer beginnen.


9:44, 3 mei 2012

Alweer donderdag 3 mei!

AJAX KAMPIOEN!! Lars en ik hebben gisterenavond uiteraard de kampioenswedstrijd van Ajax tegen VVV gekeken. Dus hebben we gezien dat ze KAMPIOEN zijn geworden. We hadden mooi uitzicht op het Ajax-shirt mét handtekeningen wat Lars van een collega van peetoom Harry had gekregen. Nog bedankt, he Rinus!

Vanochtend wel heel misselijk wakker geworden, hij probeert nu wat te eten, want soms wil dat nog wel eens helpen.


11:23, 2 mei 2012

Woensdag 2 mei

Gisteren om 15:15 uur 'KO' op de 'OK' en 15:25 uur weer 'topfit' op de verkoeverkamer. Ruggenprikje gehad chemo toegediend en snel weer terug naar de kamer, voor een heerlijke witte boterham met smeerkaas en een kopje thee met suiker. Een half uurtje uitbuiken en daarna een volledige avondmaaltijd gegeten. Even kletsen met opa en oma uit Maastricht, om daarna moe maar voldaan naar klokhuis te kijken. Later die avond wordt Lars heel erg misselijk. Lars is meer dan een halfuur in gevecht met de misselijkheid en spugen wil maar niet lukken. Op een gegeven moment is hij zo moe dat hij met zijn gezicht, in het nog steeds lege kotsbakje, in slaap valt. Een koddig gezicht. Ik leg Lars maar even netjes in bed terwijl hij rustig doorslaapt. Met een paar kleine onderbrekingen wordt Lars om 10:00 uur deze ochtend wakker. Hij voelt zich iets beter maar nog wel een beetje misselijk. Ondanks dat eet hij een licht ontbijtje en wacht op wat komen gaat. In ieder geval weer een chemo, prednison en wat pillen om het een en ander te voorkomen.


8:59, 1 mei 2012

Dinsdag 1 mei; verjaardag Karoline!

We hebben lekker geslapen hier in het ziekenhuis. Het voelt aan de ene kant goed om weer hier te zijn, want de behandeling gaat verder. Aan de andere kant had Lars er moeite mee dat de rest lekker op de camping van allerlei leuke dingen kan doen en hij hier weinig kan doen. We hebben er even over gepraat en het is niet anders; die rotkanker moet weg, en dat kan alleen als hij behandeld wordt. Dat houdt in dat hij lichamelijk ziek en zwak wordt en niet veel anders kan doen dan het ondergaan. Daarna, als het weg is, halen we allerlei mooie en leuke dingen gewoon in! En zo is het! En niet anders!

Vandaag moet Lars weer onder narcose om de ruggenprik te ondergaan, we wachten op de tijd dat dat moet gebeuren. Tot die tijd moet hij nuchter blijven, dus geen ontbijt voor Lars. Straks hopelijk weer.


13:46, 30 apr 2012

Maandag 30 april; Koninginnedag 2012!

Vanmorgen voor de laatste keer ontbeten in de voortent. Het had ook buiten gekund, want het weer is fantastisch. Daarna nog lekker met elkaar gezeten en gekletst in het zonnetje, lekker gebakje gegeten, wat gedronken, en toen was het weer tijd om alle spulletjes in de auto te gooien om naar het ziekenhuis te gaan.

We hebben een supermooie, grote en zonnige kamer! KAMER 10. Dus kaarten enzovoort sturen naar Lars Bollen in kamer 10. Lars is alweer aangesloten aan het infuus, het vocht gaat er alweer in en de chemo staat klaar. Eerst even de bloedwaarden afwachten en dan kunnen de chemokaspertjes hun werk weer gaan doen. Lars is er klaar voor!

Kijk even naar de foto's van de camping.


14:14, 29 apr 2012

Vrijdag 27, zaterdag 28 en zondag 29 april; CAMPING!

Het  gaat goed, het gaat perfect; Lars wilde graag vrijdag gaan kamperen. Wij dachten, vooruit dan maar, we zien wel hoe het loopt. Zo gezegd, zo gedaan. Caravan ingepakt op vrijdagmorgen en 's middags vertrokken. En het is fantastisch! Lars voelt zich als een vis in het water, geniet zichtbaar, eet goed, beweegt veel, slaapt goed; kortom, een goede beslissing.


11:25, 26 apr 2012

Donderdag 26 april !!  Nu al naar huis!!

Alles is ingepakt en we gaan zo naar huis. Het is nu 11.30 uur en als Conny er is, dan gaan we. Bepakt en bezakt, Lars heeft er zin in! Mocht het zo zijn dat je in het weekend had afgesproken om te komen, dan kan dat niet, want... wij zijn er niet!

Vrijdagmiddag gaan we naar de camping in Groesbeek.

Daaaaaaaaag!

Thuis: tijdens de rit naar huis viel Lars in slaap; helemaal moe van alles. Thuisgekomen leek hij zich prettig te voelen, maar na een tijdje kwamen de emoties los: huilen, huilen, en hij wil terug naar het ziekenhuis. Ik zei hem dat ik begrijp dat het nu vreemd voelt, maar dat hij zichzelf eventjes de tijd moet gunnen om weer te wennen aan thuis. Lars voelt zich onveilig; in het ziekenhuis letten ze altijd op hem en hij mist dat nu. Ik hoop oprecht dat hij zich vanavond en morgen weer fijn voelt thuis. Anders? 


10:40, 25 apr 2012

Woensdag 25 april

"In een wip uit de dip"! Het lijkt wel een goed nieuwsshow. Na weer een geweldige nachtrust, 09:15 uur moest ik Lars wakker maken, kregen we zojuist weer goed nieuws. Lars is uit de dip en mag komend weekend weer even naar huis. Lars belt iedereen met het goede nieuws en jaagt zijn bel tegoed er in één ochtend doorheen. Een citaat uit een telefoongesprekje van Lars met zijn oom; "Ik lijk Ajax wel, ook zo sterk".

De komende dagen gaan ze de morfine afbouwen en moet Lars aangeven of het gaat. Zonder tegenslag mag Lars vrijdag naar huis. Maandag as is het om 10:00 uur op appel verschijnen, zodat ze weer kunnen starten met chemokuur 3. Deze kuur is identiek aan chemokuur 2. Iedere dag chemo en twee maal een ruggenprik om chemo via de rug in het hersenvocht te kunnen toedienen.

Lars is opgewekt en blij en kletst de oren van mijn hoofd. Lekker laten kletsen. De bikkel!


18:25, 24 apr 2012

Dinsdag 24 april

Rond 16:30 uur kwam de arts met goed nieuws. Lars hoeft géén sonde! Hij moet zijn drankjes blijven drinken en als hij aanvulling nodig heeft dan krijgt hij sondevoeding via het infuus. De arts beloond Lars voor zijn doorzettingsvermogen in het algemeen en het eten in het bijzonder. Lars en ik hebben, nadat de arts de kamer had verlaten, een vreugdedansje gemaakt. Overigens zag het dansje er zo goed uit dat wij bij 'Holland got talent' unaniem naar de volgende ronde zouden zijn gestemd.


15:04, 24 apr 2012

Dinsdag 24 april

Maandagavond heb ik Pieternel afgelost in het ziekenhuis. Samen nog even thee gedronken op het plein en gesproken over Lars, Nils, Emma en ons. Lars en eten is een belangrijk onderwerp. De diëtiste heeft gezegd dat Lars 4 glazen met calorierijke voedingsstoffen moet drinken en 3 flesje met vitaminerijke voedingsstoffen. Dit is het minimale ter vervanging van de sonde. Ik heb afgesproken met Lars dat hij zich daarop moet richten, al het andere eten is bijzaak en mooi meegenomen als het lukt. We hebben samen een schema gemaakt. Lars begint om 09:00 uur in de ochtend met een calorie drankje. Iedere 2 uur moet hij een drankje drinken afwisselend calorierijk en vitaminerijk. Lars wil het absoluut om maar niet aan de sonde te moeten. Met het schema en de slogan "Met de familie Bollen valt niet te sollen" gaat Lars het regelen.

Vannacht heeft Lars weer prima geslapen en om 09:00 uur moest ik hem wekken om het schema al niet op dag 1 in de war te schoppen. Het gaat goed, inmiddels al drie drankjes op (hoe laat heb ik dit stukje geschreven?). 

Lars doet gedurende de dag zijn ding en ik laat hem een beetje met rust. Een uurtje les, een beetje slapen en TV kijken. Ik probeer zelf te werken. Ik heb een belangrijke presentatie voor donderdag as, maar ja, wat is belangrijk? Gek eigenlijk maar op een gegeven moment wil ik toch dat dit soort zaken doorgang vinden. Ik ga ervoor want ik wil dat de projecten kunnen starten. Het is ook een afleiding. 

Op dit moment is de kinderpsychologe bij Lars om zijn nare ervaringen van de afgelopen weken te benoemen en een plaats te geven. De hele nare ervaringen kan ze zelfs "uitgummen" als het moet. De ruggenprik ervaring is een hele nare en ze zijn druk bezig met "gummen".

Vanavond gaan we samen Champions League kijken maar dit keer zonder chips want de mond van Lars is te kapot voor zout.

Ik vind dat het redelijk goed gaat met Lars vandaag. Hij is goed aanspreekbaar en hij oogt redelijk fit.

 


11:59, 23 apr 2012

Maandag 23 april

Vanmorgen laat wakker geworden, pas om 9.00 uur. Daarna ontbeten en toen eindelijk eens gaan hardlopen, nou ja, hard, het was meer wandelen, afgewisseld met een sukkeldraf. Maar goed, ik heb het aangedurfd, en dan is de knoop doorgehakt. Nu moet ik vaker gaan "hard"lopen. Met Lars is het nog hetzelfde; moe, bleek, mond nog meer kapot, net als de keel, eten gaat langzaam en moeizaam. Ik voel mee met hem, en ik kan niets doen. Rotgevoel!!


9:06, 22 apr 2012

Zondag 22 april

De dip zet door; hij eet beduidend minder, heeft flink pijn in de mond en de keel en is weer afgevallen. Hij doet zijn best met de calorierijke drankjes. Ik duim voor hem dat de sonde nog een tijdje wegblijft. Hij zegt nauwelijks iets en is erg moe. Ik laat hem maar met rust. Zijn haar valt uit, maar er zit nog genoeg op om net te doen alsof er niets aan de hand is. En dat doet Lars dus.

Vanwege de pijn is de morfine aangesloten.


18:30, 21 apr 2012

Zaterdag 21 april; in een dikke dip!

Lars zit sinds gisteren officieel in een dip; zijn witte bloedcellen zijn van 12.9 op 10 april naar 0.2 op 20 april gekelderd. Zijn weerstand is nu heel laag, en hij heeft ook al koorts. Hij krijgt nu breedspectrum antibiotica en er is een bloedkweek en keelkweek gemaakt om te kijken waar de infectie zich bevindt. Hij is erg moe, zegt weinig tot niets en ziet bleek. Toi toi toi, jongen.

P.s. Als je de lange verhalen wilt lezen, klik dan op het groene vlakje. Dus wil je lezen over de periode van februari tot 30 maart, dan klik je op dat groene vlakje, en ben je een tijdje zoet met lezen.


10:36, 20 apr 2012

Vrijdag 20 april; een fijne en ook een minder fijne vrijdag!

Lars heeft weer goed geslapen, en voelt zich vrij zonder voedingssonde. Hij gaat de eerste kankerpatiënt hier op de afdeling worden die er doorheen komt ZONDER voedingssonde! Hij gaat de calorierijke voeding drinken: drie glaasjes per dag, tussen de maaltijden door. En hij is nu al bijna 1 kg aangekomen! Wat een vastberaden kerel is het toch! Chapeau!

En lees je ook de Tips voor de omgeving?

Iets minder fijn is dat de haaruitval langzaam is begonnen; Lars kan kleine plukjes haar uittrekken. Toch even een mineurstemming, omdat dat zo confronterend is.


14:23, 19 apr 2012

Lees alsjeblieft "Tips voor de omgeving"


10:48, 19 apr 2012

Donderdag 19 april Door Pieternel in het ziekenhuis

Goed geslapen, sonde is er gisterenavond uitgebraakt, Lars mag speciale, calorierijke voeding drinken! Heeft hij zelf geregeld. Zolang als de bloedwaarden en zijn gewicht op peil blijven, en zolang als hij het kan drinken, mag het op deze manier. Lars is heel blij dat de sonde eruit is, maar weet in zijn achterhoofd dat hij wellicht toch een keer erin moet. Maar dat ziet hij dan wel weer.


10:54, 18 apr 2012

Woensdag 18 april

Lars is sprakeloos. Niet van mij, niet van het bezoek of de verpleegkundige maar van de sonde. Volgens de verpleegkundige duurt dit nog een dag of misschien twee en dan is Lars volledig gewend aan de sonde. Tot die tijd stel ik zoveel als mogelijk gesloten vragen en knikt hij braaf ja of nee. Verder oefenen we gebarentaal en als we er echt niet uitkomen dan schrijft Lars zijn commando's op. Ik voer ze dan zonder morren uit.

Gelukkig ging het gisteren en tot op heden verder goed met Lars. Hij is wel veel moe en slaap zo nu en dan. De nacht is weer prima verlopen en Lars heeft geslapen tot 09:00 uur. Tijdens de nacht is er weer een zak sondevoeding met een maximum snelheid van 50 ml per uur naar binnen gegaan. Lars blijft "gewoon" eten. Boterhammen, warm eten, zakjes chips, snoep, roomboter koekjes, thee en pakjes drinken. Praten doet ie niet maar eten des te meer.

De dag bestaat verder uit TV kijken, film kijken, computeren en bezoek "te woord staan". Oh ja af en toe moet Lars een stukje lopen van de verpleegkundige. Een plichtmatig rondje wordt er gemaakt, Boeije!

Zijn mond begint wel meer en meer stuk te raken maar ook daar gaat Lars mee om alsof het de normaalste zaak van de wereld is. Koorts blijft vooralsnog uit en de overige bijwerkingen zijn ook nog werkeloos. Iedere dag is er weer één en mooi meegenomen.


18:41, 17 apr 2012

Dinsdag 17 april

Vanmiddag zijn Lars en ik overvallen door de Clini Clowns. Lars heeft ondanks de sonde in een deuk gelegen en ik erbij. Wat zijn ze geweldig die clowns! We hebben een nieuw werkwoord geleerd maar dat kunnen we hier niet op de site plaatsen. Tipje van de sluier; ouwe......


13:22, 17 apr 2012

Dinsdag 17 april

De sonde zit er sinds gisterenavond weer in en de voeding druppelt met een snelheid van 25 ml per uur naar binnen. Lars vindt dat niet genoeg en eet gewoon verder. Na weer een uitstekende nachtrust is Lars de ochtend gestart met een uitgebreid ontbijt; 2 sneetjes wittebrood met kaas en jam, een eitje en een kopje thee. De rest van de ochtend nog een sinasappel en cola. Een heerlijke combi maar wat maakt het uit, zolang Lars maar eet en zolang het maar binnen blijft. Ik hoop het van harte dat de sonde blijft zitten want hij begint er langzaam aan te wennen. Heel langzaam want praten beperkt hij tot het minimum. Rond 11:30 is Lars een uurtje gaan slapen, net toen opa en oma op bezoek kwamen met de bestelling die Lars per telefoon had doorgegeven; zakjes paprika chips. We hebben samen even thee gedronken op het plein en Lars lekker laten slapen. Ook opa Appie en oma Nellie zijn op bezoek geweest. Die komen elke week langs en blijven dan tot na het eten. Ze eten dan wat hier in het ziekenhuis en gaan daarna weer op huis aan. Vanmiddag komt de juf weer voor een uurtje school, hij kijkt er naar uit.... deuh! Lars moet wel want de echte juffen komen eind van de dag op bezoek en nemen zijn boeken mee.

De dip-weken zijn gestart maar vandaag gaat het "relatief" goed. De bikkel!


17:01, 16 apr 2012

En de sonde is er weer uit!

Lars moest overgeven, en de sonde kwam er mee uit. Hij zat op het toilet, en opeens moest hij overgeven. Het slangetje kwam er half mee uit, en toen heb ik op de noodbel gedrukt. Er kwamen wel drie verplegers aanhollen. Ik kon alleen maar zeggen: "Ja sorry, maar de sonde hangt er half uit." Die hebben ze er uit getrokken. Nu afwachten wanneer hij weer erin moet. Lars wil het graag morgen, maar ik weet niet wat ze van plan zijn.


15:52, 16 apr 2012

De sonde zit erin!

De artsen vonden het beter om nu de sonde te plaatsen, zodat Lars snel energie-rijke voeding kan ontvangen, met veel calorieën en eiwitrijk en wat al niet meer. Daarmee hopen ze te voorkomen dat Lars te slap wordt en te weinig energie heeft. Het valt echter niet mee, zo'n draad door je neus, via je keel naar je maag. Lars heeft steeds het gevoel dat er een flinke brok in zijn keel zit, en moet steeds kokhalzen. Het duurt ongeveer drie dagen, en dan voel je 'm niet meer... (Zegt men.) Succes jongen!


10:13, 16 apr 2012

Maandag 16 april; an ordinary monday

Een gewone maandag dus, behalve dat Lars en ik uitgeslapen hebben. Lars is wat lusteloos en stil. Zijn mond en tong beginnen al een beetje kapot te gaan. De dip is begonnen en zal nog verder zakken. Dag voor dag afwachten...


15:27, 15 apr 2012

Zondag 15 april; een gewone zondag met 'meidenbezoek'

Door Pieternel in het ziekenhuis

Vandaag begon perfect; lekker geslapen, zonder onderbrekingen. Een zonnetje scheen door de gordijnen heen, ontbijtje werd geserveerd en Lars had voor mij een kopje cappuccino gehaald toen ik onder de douche stond. Lekker en gezellig. Ik had even de kamer opgeruimd, bed opgeruimd en toen zijn Lars en ik gaan wandelen. Want hij eet genoeg, maar hij blijft afvallen. En hij ziet er wel erg goed uit, maar zijn spieren zijn aan het verdwijnen. En hij hád me toch een spierbundels! En we hadden veel meidenbezoek; Eerst Ellen (en Dick, dat is haar man) met Chris en Puck, toen kwamen Rianne en Ben (voor mij onverwacht, maar toch erg gezellig) en vervolgens kwam Geraldine met Hiske, Sterre en Evi. Toen de meiden met Lars aan het kletsen waren, hebben Geraldine en ik ze maar even lekker alleen gelaten, dan kunnen ze vrij spreken met elkaar. En nu is het 15.30u en is Lars lekker aan het uitrusten. En ik dadelijk ook.


21:08, 14 apr 2012

Zaterdag 14 april

Ik wil namens Lars en de rest van de Bolletjes het team "Beat it" heel erg bedanken voor een geweldige samenloop voor hoop. Vanaf deze middag heb ik het live meegemaakt en genoten van jullie steun. Bij veel groep 8-ters zag ik Lars op het shirt staan en dat is mooi. Het was een emotioneel slot en de rozen staan prachtig in de vaas. Tot gauw.


16:22, 14 apr 2012

Zaterdag 14 april; Samenloop voor Hoop

Lieve Daan, Colin, Ivan, Ellis, Lucie, Ilse, Sem, Roos, Didi, Mark, C-tienne, Patricia, Koen, Maartje, Bianca, Samantha, Jeanine, Louise en Gerlinde.

Ik vond het heel erg fijn dat jullie er waren en dat we samen gelopen hebben voor Lars, en alle anderen die kanker hebben of hebben gehad. Bedankt voor jullie warme aanwezigheid, en jullie humor, jullie verhalen en woorden van troost. Het betekende echt heel veel voor mij. Groet van juf Pieternel


9:45, 14 apr 2012

Zaterdag 14 april

Lars en ik in Nijmegen en de samenloop voor hoop in Geldermalsen, met alle verhalen en enkele foto's van de opening hebben wij het gevoel er toch een beetje bij te zijn. Het is indrukwekkend en een traantje heeft hier gevloeid. De steun doet ons veel goed. De kaartjes, het bezoek, de telefoontjes, we zijn er heel blij mee.

Hoe gaat het met Lars? Gisteren heeft Lars in overleg met de PM besloten de sonde niet te laten installeren. Dat komt later wel en dan maar niet onder narcose dacht Lars. De ruggenprik was weer in een kwartiertje gepiept en een half uurtje later lag hij alweer op zijn kamer. De rest van de dag heeft Lars gerust, een beetje gegeten en bezoek ontvangen.

Rond 21:30 uur ging het helaas weer mis en moest Lars braken. Het klinkt gek maar ook hier krijgt hij ervaring in en hij doet het zonder te piepen. Lars maakt er nog een grapje over neemt een slokje water en gaat snel verder met het kijken naar "Holland got Talent".  Om half elf vindt Lars het welletjes en gaat slapen.

De chemokuur is klaar en "vage kennis Dirk" staat weer in de bezemkast. Dit geeft een enorm vrij gevoel voor Lars. Het ontbijt ging er in als (ontbijt)koek. Tante Karoline komt mij dadelijk aflossen. Dit geeft Pieternel en mij de gelegenheid om elkaar even te zien. We treffen jullie vanmiddag wel bij de samenloop voor hoop. 

 


11:18, 13 apr 2012

Vrijdag 13 april

Gisterenmiddag zijn de buren Johan, Jacqueline, Thomas en Daniel op bezoek geweest. Later op de avond kwamen Ron & Angelique met Mike, Rik en Nick. Lars en ik kennen inmiddels weer een aantal goede moppen en zijn met pijn in de buik van het lachen naar bed gegaan.

Lars en slapen lijken tot op heden twee dikke vrienden. Ook vannacht heeft Lars weer heerlijk geslapen. Vanochtend heeft de verpleegkundige hem vroeg wakker gemaakt voor een licht ontbijt. Vandaag mag Lars weer heel even onder narcose voor een ruggenprik inclusief chemo. Gelukkig staat hij deze dag gepland en mag hij om 13:00 uur naar de OK. Na zijn ontbijt is Lars weer gaan rusten en rond 09:30 uur werd hij wakker. Straks komt Maartje (de pedagogisch medewerkster) even langs om te praten over het wel of niet aansluiten van de sonde. Lars eet tot nu toe goed en het blijft redelijk goed zitten in zijn maag. Zolang dat het geval is blijft sondevoeding uit en dat kan best nog een week duren.

Gisteren ging het helaas twee keer mis. Snel naar het toilet inclusief het loskoppelen van "vage kennis Dirk" kost teveel energie met als gevolg braken. Gisterenavond hebben we de oplossing gevonden. Als Lars niet naar het toilet kan, dan kan het toilet wel naar Lars. 

Vanaf nu wachten tot het 13:00 uur wordt. Vanmiddag staat er nog een bezoekje gepland van vrienden uit het zuiden des lands.

Laatste dag van deze chemokuurweek en dan 2 tot 2,5 week dippen (uitzieken en aansterken). Lars blijft sterk en dat vind ik echt geweldig.

 


12:04, 12 apr 2012

Donderdag 12 april

Gisterenavond hebben Lars en ik onder het genot van een zakje chips de kampioen aan het werk gezien. 0-5 maar liefs. In Friesland kunnen ze beter gaan schaatsen! Lars heeft vannacht goed geslapen en ik ook. Deze morgen een lekker ontbijtje op. Helaas kwam deze weer net zo snel naar buiten. Ondanks dat voelt Lars zich goed, zolang hij maar rustig in zijn bedje blijft. Opa en oma Bo en Marjo hebben nog een bliksembezoek gebracht en nu is het weer rustig op de kamer. Lars ligt te chille! Oh ja ook in dit geweldige ziekenhuis wil het wel eens misgaan en in dit geval met de logistiek. Vannacht was Lars zijn Chemo zoek. Deze ochtend heeft hij te laat zijn chemo gekregen en vanmiddag wordt zijn achterstand ingehaald. Niet onoverkomelijk allemaal. Begrijp me niet verkeerd niets dan lof over hoe we hier behandeld worden, op de hoogte gehouden worden etc. Petje af. Nu de rest van de dag chille we maar verder en vanavond staat er nog wat bezoek gepland.

Meiden van groep 8, jullie zijn toppers! (jongens ook wel een beetje). Nu op weg naar de overwinning in de finale van het schoolvoetbal. Lars rekent op jullie.


14:50, 11 apr 2012

Woensdag 11 april

We moeten er niet van uitgaan dat het minder dan 4 maanden gaat duren, eerder meer...Rekening houdend met het feit dat bijvoorbeeld een infectie, of koorts meer tijd kost om te herstellen, is 4 maanden wel heel erg gunstig gerekend. Mmm, even slikken.


10:08, 11 apr 2012

Woensdag 11 april 2012

Gisterenavond heeft Lars flink overgegeven en vanmorgen werd hij misselijk wakker. Kan door de chemo komen, en ook van het feit dat hij gisteren 24 uur niets gegeten had en dan een flink bord spaghetti naar binnen werkt. Ik heb hem overgehaald om toch wat te eten, en dat beviel hem uiteindelijk goed.


18:54, 10 apr 2012

Dinsdagavond 10 april 19.00 uur

Zo, de ruggenprik onder narcose is alweer voorbij. Ook heeft Lars al een heel groot bord met spaghetti op, want hij had me toch een reuzenhonger! Want 24 uur zonder eten is best lang, maar dat doorstaat hij zonder te zeuren! Knap van hem! Nu weer rustig in bed liggen, beetje TV koekeloeren. Vandaag weer veel chemo gehad, net als post.


11:20, 10 apr 2012

Dinsdag 10 april

We hebben goed geslapen. Gisterenavond gezellig samen in bed naar Natuur op 2 gekeken; zo mooi! Nu wacht Lars op een plaats op de OK, voor de ruggenprik onder narcose. Hij moet nuchter blijven, en we weten niet hoe lang, want het kan maar zo zijn dat hij pas vanmiddag om 17.00 uur aan de beurt is. Maar ja, het is zoals het is. En zó is het! En niet anders! (Onze nieuwe lijfspreuk)


12:57, 9 apr 2012

Maandag 9 april, 2e Paasdag

Lars is weer in het ziekenhuis. Het was fijn, thuis met zijn vijven. De verpleegkundige Suzanne heeft 'de vage kennis Dirk', de infuuspaal, weer klaargezet. Die zit nu nog voller dan voorheen; meer zakken, meer slangetjes, meer meters, meer gedoe. Dat belooft wat! De tweede chemokuur gaat vanmiddag beginnen; maandag t/m vrijdag krijgt hij verschillende cytostatica toegediend, o.a. via een ruggeprik op dinsdag en vrijdag. De rest via de lijntjes. Het zware werk gaat nu echt beginnen!


12:21, 8 apr 2012

Belangrijk!

Ben je (een beetje) verkouden? Heb je een loopneus? Heb je keelpijn? Last van diarree? Voel je je niet lekker? Ben je koortsig? Pijn in je buik? Slapjes in de benen? Dan kun je helaas niet bij Lars in de buurt komen!

Door de chemokuren (toediening van cytostatica) heeft Lars, naast misselijkheid, braken, darmstoornissen, vermoeidheid en haaruitval, een verhoogd risico op infecties. Jouw kleine verkoudheidje kan hem weken ziek maken, en dat willen we voorkomen.

Ook als je goed gezond bent en op bezoek komt, geef Lars dan geen hand en geen kus. Desinfecteer steeds je handen met alcohol bij het binnen komen en bij het weggaan. Geef ook Tjeu, Nils, Emma en Pieternel geen kus, een hand is oké, mits je je handen weer goed desinfecteert. Klinkt overdreven, maar is beter voor Lars.

Alvast bedankt voor de medewerking!


18:04, 7 apr 2012

zaterdag 7 april; Tjeu's verjaardag

Hieperdepiep hoeraaa, Tjeu is vandaag 46 jaar geworden!

Lars is lekker thuis, wel heel erg moe. Het valt Lars een beetje tegen, want hij wilde zo graag wat leuke dingen dóen.

Heeft net om 17.30u overgegeven; we hebben gebeld met het ziekenhuis, maar hij hoeft gelukkig nog niet meteen terug te komen.

Morgen bloedprikken in Tiel.


12:42, 6 apr 2012

Vrijdag 6 april

De arts kwam om 12:30 uur met zeer goed nieuws; de tumor is al bijna 50% geslonken en.......

Lars heeft weekendverlof tot maandagochtend. Even wachten op de kist met medicijnen die we mee moeten nemen en dan lekker even naar huis. Lars kijkt nu blij TV en ik pak een paar spulletjes. Kamer 6 blijft van Lars dus niet alles hoeft mee. Nu even wachten op de taxi vanuit Geldermalsen (Pieternel).


11:29, 6 apr 2012

Vrijdag 6 april

Gisteren een dag zonder infuus maar vannacht moest Lars weer aan de paal. Lars heeft goed geslapen en ik ook. Deze ochtend is Lars weer verlost van het infuus. Gisterenmiddag is er een hart echo gemaakt en vandaag om negen uur een buik echo. De echo van het hart is een beginsituatie van de spierkracht van het hart. De chemo kan effect hebben op de spierkracht van het hart en dat kan vanaf nu gemeten worden. Over meten gesproken, met de buik echo is de tumor gemeten. De tumor moet 20% zijn geslonken om in de zogenaamde categorie B van de behandeling te blijven. Cat B is de behandeling van vier maanden. Mocht de tumor minder dan 20% zijn geslonken dan gaat Lars over naar Cat C. Deze Categorie is een nog intensievere en langere behandeling. De onofficiële uitslag is gunstig (meer dan 20% geslonken). Vanmiddag volgt de officiële uitslag. Wij gaan voor Cat B! Vandaag is een voorzichtige start gemaakt met school. Alles is hier perfect geregeld en dat geldt ook voor school. Er zijn hier leerkrachten aanwezig die in samenwerking met Jan Harmenshof zoveel als mogelijk Lars les gaan geven. In de praktijk komt dat neer op max een uur per dag (niet jaloers worden groep 8-ters). Lars heeft de lead en mag aangeven of het gaat of niet. Aan Pieternel en mij de schone taak om Lars te lezen en te zien of hij echt de les niet kan volgen of dat hij geen zin heeft. De rest van de dag staat in het teken van rust, tv kijken, eten en mogelijk bezoek ontvangen.


11:07, 5 apr 2012

Donderdag 5 april

We hebben een goede nachtrust gehad, ondanks dat verpleegkundigen toch regelmatig een infuuszak komen verwisselen of iets anders komen doen. Om 6 uur 's ochtends wordt de bloeddruk gemeten, bloed afgenomen, temperatuur opgenomen, maar Lars slaapt daar gelukkig gewoon doorheen! Best fijn.

Alweer goed nieuws! De vochthuishouding is goed op orde, en het infuus met vocht mag eruit. Vandaag overdag in ieder geval. Maar Lars voelt zich nu heel vrij; op pad zonder 'zijn vage kennis Dirk", zoals hij zijn infuuspaal heeft genoemd. Tjeu is ondertussen ook gearriveerd, en ze gaan pingpongen. Lekker zonder infuuspaal!

Ze zijn alweer snel terug, want Lars raakt al snel vermoeid van lichamelijke inspanning. Och, alles wat hij even kan doen, is leuk voor hem.

De mondhygiëniste kwam langs met een lang verhaal. Ik zal het even kort samenvatten: door de chemo moet Lars extra goed poetsen, want zijn mondslijmvlies zal aangetast worden, maar ook de speekselsamenstelling verandert. Een beugel zit er voorlopig niet in, en ook na de chemo's kan het gebit een zwakke plek blijven. He, wéér zo'n consequentie waar je niet op zit te wachten. Maar eerst moet hij beter worden!


13:30, 4 apr 2012

woensdag 4 april

Goed nieuws! Zoals het er nu voorstaat, zal de behandeling geen 6 maanden gaan duren, maar ongeveer 4 maanden. Dan moet de tumor wel doen wat er van hem verwacht wordt, nml. krimpen! De behandeling blijft enorm zwaar, maar qua tijd nog wel te overzien. De oncoloog heeft al geconstateerd dat de tumor gekrompen is, en dat moet nog bevestigd worden bij de echo van komende vrijdag. Maar desondanks; goed nieuws.


14:54, 3 apr 2012

nog steeds dinsdag 3 april

Helaas, de ruggenprik is weer mislukt. We wachten nu op een plek in de O.K. (operatie kamer) waar hij onder narcose de ruggenprik en de toediening van de chemo krijgt. Suc6.


11:06, 3 apr 2012

dinsdag 3 april 2012

Lars is hier nu een week en in die week heeft hij al veel moeten ondergaan. Alle onderzoeken, de chemokuren zijn begonnen en de ruggenprik. Hij is op dit moment (11.00u) onder invloed van Dormicum, nu intraveneus toegediend. De ruggenprik wordt gedaan door de oncoloog, Dr. Loeffen. De pedagogisch medewerkster en Jacqueline, de verpleegkundige, en nog een assistent zijn daarbij aanwezig. En Tjeu natuurlijk. Ik voelde me al weer naar worden toen ik meeliep, dus ik heb me wijselijk teruggetrokken. Een moeder die flauwvalt kun je er maar beter niet bij hebben!

Ik hoop toch zó dat het deze keer helemaal perfect gaat! Hij moet de ruggenprik nml. nog vaker krijgen om de chemo ook in zijn centraal zenuwstelsel zijn werk te laten doen. Ik duim voor mijn manneke....


16:10, 2 apr 2012

2 april maandag, 15.45u

Lars moest een ruggenprik ondergaan, om chemo toe te dienen aan zijn centrale zenuwstelsel. Daarvoor kreeg hij Dormicum, een lichte roes, waardoor hij lacherig en slaperig werd. We reden naar de behandelkamer, waar zo'n 8 mensen klaarstonden om te helpen en te kijken. Lars wist wat van hem verwacht werd; hij moest heel krom liggen, met zijn kin tegen zijn borst, ontspannen ademen en rustig en stil blijven liggen. Er werd steeds verteld wat er ging gebeuren; de pleister met verdovingszalf gaat eraf, we zoeken even naar een juiste plek om de naald in te brengen, nu gaan we de naald inbrengen. Dat deden ze, maar er kwam maar geen hersenvocht uit. Dat hersenvocht zien druppelen is de controle, zodat ze weten dat de cytostatica op de juiste plaats wordt ingebracht. Ze wroette even met de naald, maar er kwam helaas geen hersenvocht. De tweede keer deed de oncoloog het, maar ook toen kwamen er geen druppels. De ruggenprik is dus helaas mislukt! Morgen gaan ze het nog eens proberen, hopen dat het dan wel lukt. Groet van Pieternel 


5 reacties15:38, 2 apr 2012

kijk bij 'Pagina's' om te lezen over Lars